> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

ЦСКА тръгва на пазар в Южна Америка


23 0

ЦСКА вече подготвя оферта за централен нападател, който да бъде привлечен през лятото, съобщава „Тема Спорт“. От „Армията“ са се спрели на няколко чуждестранни тарана, с чиито агенти в най-скоро време предстои да осъществят контакт. Намеренията на червените да вземат нов голаджия и да засилят конкуренцията в атака, разкри и техническият директор на клуба Алън Пардю в първото си интервю у нас преди дни.

През следващия трансферен прозорец трябва да се помисли за намирането на голмайстори и полузащитници, които да допринесат за ефективността в предни позиции“, каза Пардю за клубната телевизия. Англичанинът също работи в тази посока и вече е наблюдавал определени футболисти на поста.

От ЦСКА са се насочили към френския и южноамериканския пазар за нов централен нападател. Именно от Латинска Америка през зимата бе привлечен Жорди Кайседо – като свободен агент, след като играчът не бе получил няколко заплати от бразилския Витория Баия и си тръгна по вина на клуба. Еквадорецът бързо успя да влезе в интензивен реализаторски ритъм и вече има 5 гола в 9 мача за първенство плюс още 3 попадения в 4 срещи за купата.

Освен Кайседо, опция на върха на атаката е и Бисмарк Чарлс. 19-годишният ганаец също пристигна през зимата, след като изкара пробен период, и дотук има общо 3 гола в 10 двубоя за ЦСКА.
От наем в Нефтчи Баку след края на сезона се очаква да се завърне Ахмед Ахмедов. Азербайджанският клуб няма да активира клаузата му за откупуване. Бъдещето на Ахмедов на „Армията“ обаче е неясно.

Снимка: ЦСКА

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading