> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Официално: Ботев Пд приема Левски на новия стадион


0
0
318

Собственикът на фирмата, която отговаря за строителството на стадион “Христо Ботев” – Илиян Филипов, потвърди, че мачът между Ботев (Пловдив) и Левски от 28-ия кръг на Първа лига със сигурност ще се играе на “Колежа”. Сблъсъкът е предвиден за последния уикенд на месец април, а Филипов увери, че до тогава стадионът ще бъде въведен в експлоатация и ще получи лиценз за мачове от вътрешния шампионат. Наскоро само за дни бяха поставени 10 000 седалки на арената.

“Днес приключваме с работата по етап 1 от строителството. Имаме още някои дреболии, които ще изчистим в движение. Започнахме вече да покриваме и Източната трибуна, което е предвидено в етап 2. Всички могат да бъдат спокойни, че за мача с Левски стадионът ще бъде лицензиран и въведен в експлоатация. Планира се комисията по въвеждането в експлоатация да мине между 12 и 16 април. От Българския футболен съюз имаме уверение, че ще им трябват 24 часа, за да си направят огледа на стадиона и след това да дадат лиценз”, започна Филипов.

Собственикът на фирмата-строител на “Колежа” обаче изрази притеснение, че все още няма банкова гаранция от Община Пловдив, че предвидените средства за цялостното довършване на стадиона ще му бъдат изплатени.

Както е известно, в началото на февруари общинският съвет на града взе решение да отпусне допълнително малко над 16 милиона лева за довършването на стадион “Христо Ботев”, които обаче да бъдат разпределени в три бюджетни години. Филипов пое ангажимент да завърши съоръжението още тази години със собствено финансиране, а след това да получи парите от Община Пловдив, но заяви, че това няма да се случи, ако не получи съответната банкова гаранция.

“До октомври можем да бъдем готови с останалата метална конструкция, да бъде покрит целият стадион и да бъде направена стъклената фасада, която е по проект. Това означава, че аз трябва да финансирам всичко, но исках от Общината да имам банкова гаранция, защото всички бяхме свидетели какво се случи с проекта за пробива под Водната палата. За да имам сигурност да вложа необходимите средства, искам банкова гаранция. Без такава, няма как вложа тези пари, защото рискът е огромен. Не мога да поръчам метална конструкция, без да съм сигурен, че ще ми бъде платено през 2024 и 2025 година. Става дума за 17 милиона лева, за да имаме цялостно завършване на стадиона на етап 2″, заяви Филипов.

По думите на Илиян Филипов все още има дребни забележки по строителството на стадиона, които се отстраняват в движение и няма да повлияят на решението на приемателната комисия за въвеждането на съоръжението в експлоатация.

Снимка: Пловдив дерби

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

20лв безплатен залог при регистрация с промокод 1008
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 1200лв + 120 FS
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв + 300 FS
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 500лв
Безплатно участие в игра за 50000лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx