> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Борбата иска няколко медала в Токио


0
0
295

Целта пред българските национали по борба е да спечелят няколко медала от Олимпиадата в Токио. За японската столица заминават седем души – в класическия стил Айк Мнацаканян (77 кг) и Кирил Милов (97) и Георги Вангелов (57) и в свободния стил. При жените имаме квоти на Миглена Селишка (50), Евелина Николова (57), Тайбе Юсеин (62) и Мими Христова (68). Визите не са поименни, така че може да бъдат направени промени, но това е малко вероятно.

А председателят на федерацията 34-годишният Христо Маринов заяви, че е очаквал още 1-2 квоти.
Оценката ни дотук е добра, според възможностите ни. На олимпиадата не се борят квотите, а медалите. Надявам се подготовката да мине добре, без контузии и състезателите на дадат всичко от себе си в Токио, да се реализират и да спечелят медали. Олимпиадата е като две състезания – първо да се класираш и след това да вземеш медал. Не съм на мнението, че е важно участието. За мен не е важно то, а да се вземат медали”, каза Маринов.
Тайбе ще има два турнира преди Олимпиадата. Д-р Хубенов вече разреши да се натоварва на 100%. Тя от 2-3 седмици вече е на тепиха. Това, което виждам при нея, е много добре – мотивация има, по-уверена е вече и мисля, че ще ни зарадва много. Това, че сме се класирали на Олимпиада не ни успокоява. Ще гоним призовите места и колкото може по-високо”, каза треньорът на жените Петър Касабов.

“Винаги искам още, искам повече. Съжалявам, че не помогнах на Мария Оряшкова да сбъдне мечтата си и да участва на олимпийски игри. Но тя се бори със 70-80 процента разкъсана предна кръстна връзка. Но животът не е само спорт. Бий й пожелал здраве и късмет занапред. При Мими Христова беше дълго чакана квота. Не беше лесно, но тя беше безапелационна – психически и физически. Бъдещето на Мария не сме го обсъждали още, но нейната мечта беше да участва на олимпийски игри. Помагаше на Мими Христова до последно на олимпийската квалификация в София. Все още не се знае и дали ще оперира коляното си. Ще говоря с нея отново”, коментира Касабов.

“Наистина годината беше тежка, накрая искахме да направим нещо. Добре, че дойдоха чужденци на лагерите, за да тренираме заедно. Винаги сме максималисти относно очакванията – трябваше да вземем още една квота. За Иво Ангелов много ме боли, че не успя. Подготовката за Олимпиадата започва. В сряда заминаваме на лагер на Белмекен, след това сме в Тетевен. Лагерната обстановка много помага в борбата. На олимпиадата най-важното е да се върнем с медали”, заяви треньорът на класиците Армен Назарян.
Неговият син – Едмонд, пропусна квалификацията в София заради контузия, а в категория до 60 кг Иво Ангелов не успя да се пребори за квота.
Едмонд не участва в София, защото има тежка контузия. Той повече от месец не е тренирал. Едмонд е още млад и ще има време да се стабилизира. Класиците няма да имат турнири до Олимпиадата”, добави Назарян.

“Тази годината беше много тежка, с много лагери. Ние вярвахме от самото начело, че ще вземем квота. Аз тренирах много. Трябваше да я взема много по-рано, но съдиите ми попречиха. Много благодаря на България, че ми даде шанс да се боря на олимпиада и се надявам да се представя достойно там. Мен най-много ме мотивират хората, които не ми вярват”, заяви Мнацаканян.

Снимка БФ Борба

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments