> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

БФС уличи Бербатов в некомпетентност


0
0
318

БФС уличи Димитър Бербатов в некомпетентност. От “Бояна” излязоха с официална позиция по повод пресконференцията на Димитър Бербатов, който протестира заради изключването на 41 клуба. Хората на Боби Михайлов обявяват, че Митко подминава факта, че в рамките на няколко месеца са приети за членове 66 клуба, повечето от тях – академии и школи с фокус върху развитието на детско-юношеския футбол.
“БФС постоянно организира мероприятия и надпревари в подкрепа на децата – само тази седмица в София, Трявна и Албена ще се проведат три турнира с участието на (наистина) хиляди деца. Хиляди преминават ежеседмично и през терените на Национална футболна база “Бояна”, се казва още в писмото. Също така те подчертават и мотивите за изключване от членство във федерацията: “те са или неучастие в спортна дейност, или неплащане на членски внос, или свързани лица в управата, или системно нарушаване на устава и вътрешните актове на БФС, например – вмешателство на външни лица и организации във вземането на решения на футболен клуб. Законът за юридическите лица с нестопанска цел дава възможност на всеки клуб да подаде жалба пред следващо Общо събрание и съответно да възстанови статута си при одобрение“, уточняват от БФС.

Ето и пълния текст на декларацията:

“Ръководството на Българския футболен съюз с изненада установява, че самозваните радетели на справедливостта в българския футбол все повече залитат към мантрата, че лъжата, повторена сто пъти, се превръща в истина.

Последната им медийна изява тръби, че Изпълнителният комитет на БФС с лека ръка е изхвърлил 41 клуба, и по този начин е оставил три хиляди деца без възможност да практикуват любимия си спорт. Че сред членовете на БФС се извършва чистка, само и само вечният претендент да не вземе “сигурна” победа на следващ конгрес.

Популизъм с недобре скрити елементи на сляпа управленска амбиция.

На вниманието на г-н Бербатов и беквокалистите му – нито след драматическото им представление на 18 март миналата година, нито в момента, Българският футболен съюз е забранявал на деца да играят футбол или да участват в турнири; нещо, което дебело подчертахме в момента, в който именно той и екипът му подстрекаваха малолетни да вандалстват пред Дома на футбола. Нещо повече – много от отстранените клубове вече са се пререгистрирали и извършват дейността си – право, което Уставът на БФС дава.

И като става дума за устав – мотивите за изключване от членство във федерацията са или неучастие в спортна дейност, или неплащане на членски внос, или свързани лица в управата, или системно нарушаване на устава и вътрешните актове на БФС, например – вмешателство на външни лица и организации във вземането на решения на футболен клуб. Законът за юридическите лица с нестопанска цел дава възможност на всеки клуб да подаде жалба пред следващо Общо събрание и съответно да възстанови статута си при одобрение.

Що се отнася до “хилядите” деца (тъй като другата отчетлива тенденция на господата е да използват деца, независимо за демагогия или подстрекано хулиганство), г-н Бербатов услужливо подминава факта, че в рамките на няколко месеца Българският футболен съюз прие за членове 66 клуба, повечето от тях – академии и школи с фокус върху развитието на детско-юношеския футбол.
Разбира се, те биват неглижирани по една проста причина – не могат да гласуват на следващ конгрес. Не са интересни.

Г-н Бербатов също така премълчава, че БФС постоянно организира мероприятия и надпревари в подкрепа на децата – само тази седмица в София, Трявна и Албена ще се проведат три турнира с участието на (наистина) хиляди деца. Хиляди преминават ежеседмично и през терените на Национална футболна база „Бояна“.

Ако г-н Бербатов разполагаше с необходимия ръководен (или друг професионален) опит, сигурно щеше да прецизира твърденията си, защото щеше да е наясно, че с подобни скалъпени обвинения единствено може да стане досаден и смешен.

Но пък доста по-мъдри хора са казали, че опитът е това, което получаваш, когато не получиш това, което искаш”, завършва отговорът на БФС към бившия нападател на националния отбор, Тотнъм, Манчестър Юнайтед и Монако.

Снимка: ЦСКА

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx