> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Бербатов алармира, че БФС прави чистка на клубове


0
0
187

“В момента са случва нещо, което на вас ви беше загатнато, не се отрази подобаващо, защото нямахте нужната информация, но изключването и наказването на клубове, които са членове на БФС продължава. Неправилното изключване не клубове, които са членове на БФС, продължава. Трябва да се даде рестарт на БФС. Самите клубове, които са потърпевши, търсят нас, екипа ни и аз съм длъжен да разкажа какво точно се случва, как тези клубове са таргетирани и изключвани, без никакво основание, просто защото са се възползвали от правото си да свикат конгрес на БФС. Получава се чистка”. Това заяви Димитър Бербатов на пресконференция.

“Дават им се общо обяснения от рода на уронване на престижа на БФС. Това е диктатура, те не ти позволяват правото на глас. Изключват ги тайно, без да имат право на защита, разбита го със закъснение. Имах среща с министъра на спорта, с премиера и мисля, че е крайно време те да вземат отношение. Над 3000 деца са спрени, за да не могат да практикуват това, което обичат, заради желанието на хората, които управляват в момента да запазят ситуацията такава, каквато е. Когато се стигне до конгрес оставаме без хора, които да гласуват. Крайно време е държавата да вземе отношение, особено когато става въпрос за деца”, допълни той.

“Грубо погазване на устава на БФС. Най-пресният пример, вторият отбор на Арда и Минерал Овощник играят бараж за влизане в по-горна група. Арда бият и имат право да се класират, но не желаят, по устав Минерал Овощник трябва да влезе в по-горната група. В същото време от горната група изпада Сливен и те трябва да си изпаднат, но БФС връща Сливен и не дава право на Минерал да участва в по-горната група. Три мача играят Сливен в момента, голова разлика 0:35. През уикенда играят мач, падат 0:21. Така ли развиваме футбол? Общо 140 клуба са изключени, като има индикации, че ще се продължи. Самите клубове не знаят, че са изключени, не им е дадено правото да се защитят, разбират от регистрите на ММС”, каза още Бербатов.

Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев ще изиска цялата информация от Българския футболен съюз за изключването на тези 136 клуба. Илиев ще предприеме допустимите мерки според правомощията, които законът му дава, за изясняване на казуса и търсене на решения. Темата отдавна е във фокуса на обществения интерес и влияе върху развитието както на професионалния, така и на детско-юношеския футбол.
“Министерството на младежта и спорта ще оповести всички данни, които получи, и ще създаде пълна прозрачност на процесите. В същото време министър Илиев ще инициира срещи с всички заинтересовани страни по казуса за търсене на решения”, обявиха от спортната палата.

Снимка: ЦСКА

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx