> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Мартин Петров: Проблемите на Бербатов предстоят


23 0

Мартин Петров заяви, че Димитър Бербатов е наясно, че го очакват трудности в начинанията му. Преди дни Бербатов каза, че ще се кандидатира за президент на БФС. А бившият нападател на националния отбор по футбол, както и другият от “Трите коня” влязоха в щаба му, като плановете са да получат ръководни длъжности, след като Бербатов стане президент.

“Разбира се, че с каквото мога, ще се опитам да му помагам и да му бъда от полза. Оттам нататък вече смятам, че той е достатъчно ерудиран, видял е и се е сблъсквал, но е съвсем различно. Едно е да си играч, едно е да си треньор, едно е да си ръководител на българския футбол”, каза Петров в интервю за ТВ+. “Да се надяваме в най-скоро време да се обявят някакви кандидатури, за да може и хората по клубовете да видят кой какво ще предложи, какъв план на развитие ще има за въздигането на българския футбол. Дали ще стане той, дали ще е някой друг, ще видим. Откъм Конгреси и аз не знам какво става, кой ще е легитимен, кой не е, дали ще има, дали няма, а и не съм запознат с правото в България. Но при положение, че на 25 юни трябва да има Конгрес и Изпълкомът трябва да го гласува, защо не го направят легитимен? Защо в тези времена трябва да се харчат излишни пари и след шест месеца да правим нов? Окей, ако февруари си е редовният, тогава знам ли, да си остане за февруари. Не знам, опитвам се по някакъв начин да си го обясня, защото това е голямо събитие, трябва да се наемат служители, зали, трето, четвърто, клубовете да дойдат да гласуват, всичко това са разходи. А в днешно време не смятам, че е толкова необходимо. Тези разходи могат да се хвърлят в построяването на терен, на подпомагането на детско-юношеските школи и т.н. Знаете от какво имаме нужда и може тези пари да отидат в тази насока според мен.

Смятам, че много добре го знае и го оценява, знае, че ще се сблъска със страшно много трудности, проблеми и препятствия“, добави той.
На пресконференция в средата на миналата седмица Бербатов каза, че разчита на подкрепата на Мартин Петров и Стилиян Петров. Ден по-късно Борислав Михайлов изненадващо обяви, че оттегля оставката, дадена преди 19 месеца, и ще довърши мандата си като президент на футболния съюз. Така извънредният изборен Конгрес, който беше насрочен за 25 юни, пропадна и Бербатов ще трябва да почака до февруари 2022 година, когато ще има редовни избори.

Снимка: БГНЕС

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading