> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Петър Величков: Бербатов има информация, опит, връзки и контакти в Европа


0
0
214

Членът на екипа на кандидата за президент на БФС Димитър Бербатов – Петър Величков коментира темата с конгреса на Българския футболен съюз. Юристът, който в момента е член на Изпълкома, смята, че ще успеят да се преборят със статуквото, оглавявано от Боби Михайлов. Инициативният комитет обаче сам се вкара в капан, защото насроченият извънреден конгрес на 12 октомври ще бъде обжалван, а делата ще текат 4 години, през които Михайлов ще продължи да управлява.

“Защо първо съм тръгнал да ставам президент, а после съм отстъпил? Да, това беше така, и то под давлението на най-сериозните футболни хора в България. Те смятаха, че аз съм подходящ с моите качества на ръководител и мога да изведа централата от положението, в което се намира
Аз смятах, че това не е най-добрият вариант и начело на федерацията трябва да застава футболен човек, в комбинация с добър ръководител в бизнеса. Бербатов е човек, който има добра визия за това какво трябва да стане с футбола, кои са основните моменти, къде трябва да бъде поставен фокусът.

Има определена информация, опит, връзки и контакти в Европа. В общи линии това ме убеди – говорим за детско-юношески футбол, за аматьорски футбол, за отделяне на професионалния футбол към ПФЛ, говорим за националните отбори, говорим за дългосрочна стратегия в рамките на десет години, за да започнем да виждаме някакви резултати. Това ръководство, от което и аз съм част, работи вече 16 години.

За 16 години има направени неща, но моето мнение е, че не са направени достатъчно неща, пропуснати са много възможности. Идва времето на поколението на Бербатов да поеме своята отговорност, казвал съм го – на тях трябва да им бъде помогнато, за да се справят от чисто организационна и административна гледна точка.

Дойдохме да се занимаваме с футбол, изпаднахме в ситуация, в която се занимаваме с други неща, защото федерацията не спазва желанието на своите членове. Това ръководство не желае да свиква никакъв конгрес – Бербатов се кандидатира, веднага Михайлов си оттегли оставката, междувременно два конгреса не можаха да бъдат проведени, Михайлов предлага веднага да бъде отменен конгреса, насрочен за 25 юни, идва подписката на клубовете, тя е отхвърлена, после идва съдебното решение, отново нищо. За зала 1 на НДК дори не е контактувано до този момент, дали е свободна, нямат намерение да организират този конгрес.

Добре, искат да организират техния, върнах се в Изпълкома, за да им помогна чисто административно да има легитимно заседание, гласувах против, защото вече имаше насрочен друг конгрес. Има решение за конгрес през март – смятате ли, че конгресът през март може да бъде проведен в зала 3 на НДК в тази пандемична обстановка?
Защо поискаха зала 3, а не зала 1? В зала 3 могат да се съберат 400 човека, а ние имаме 530 клуба и 60-70 души обслужващ персонал. Да, свикват конгрес, но как ще го проведат? Освен ако коронавирусът не изчезне изведнъж”, каза пред БНТ Величков.

Снимка: БГНЕС

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 1200лв + 120 FS
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв + 300 FS
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 500лв
Безплатно участие в игра за 50000лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx