> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Човекът на Бербатов е потресен от Боби Михайлов


32 0

Петър Величков остана потресен от Боби Михайлов, който оттегли оставката си и ще продължи да ръководи БФС. Така се оказа, че извънреден изборен Конгрес няма да има и кандидатите “увиснаха. Величков е в екипа на Димитър Бербатов, който във вторник обяви, че се кандидатира за президент на БФС. Също така Величков е член на настоящия Изпълком, като присъства на днешното скандално заседание.

От юридическа гледна точка Боби Михайлов е в правото си да си оттегли оставката. Друга е моралната страна. Факт е, че моята оставка остава в сила. Възнамерявам да продължа да работя в този Изпълком макар и в оставка. Продължаваме да работим с Димитър Бербатов. Конгресът бе изместван толкова пъти, така че 8 месеца едва ли биха били фатални”, каза след заседанието Величков.

“Ключов ще е въпросът какъв Конгрес ще бъде организиран. Дали това ще е конгрес, на който ще бъдат изключени възможности за манипулации и клубовете ще имат възможност да гласуват анонимно и честно да изразят своята воля? Имаме добър пример от последния конгрес на ФИФА и ако БФС повтори избор на ново ръководство едно към едно по примера на ФИФА, това ще даде една добра легитимация на новото ръководство. Ако направим конгрес по български, както бяха правени последните няколко конгреса, за президент на футболната централа можем да изберем и Генчо-Пушката от Койнаре“, каза още Величков.

Оказва се обаче, че той е подкрепил връщането на Боби, а това стана ясно от съобшението на БФС.
“На днешното заседание на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз президентът Борислав Михайлов оттегли депозираната през октомври 2019 г. оставка и обяви намерението си да довърши гласувания му от Общото събрание през 2018 г. управленски мандат; позиция, която бе единодушно подкрепена от всички, присъствали на заседанието. На база на оттеглената оставка на президента Михайлов извънредният Конгрес, насрочен за 25 юни 2021 г., бе автоматично отменен, като и тази точка бе гласувана със 100-процентово единодушие”, написа официалният сайт на БФС преди минути.

Снимка: БГНЕС

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading