> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Нов в Левски: България няма шанс срещу Швейцария


43 0

Левскарят Драган Михайлович не смята, че националният отбор на България има шансове за нещо повече от почетна загуба от гостуващия Швейцария. Двата тима излизат в четвъртък на Националния стадион в първи мач от световните квалификации. Десният защитник има швейцарски паспорт, въпреки че е роден в Петрово, Босна. Между 2016 и 2019 година то носи екипа на Лугано.

“Един от моите съотборници Мартин Райнов, който бе повикан за този мач, ми се обади и ме попита за информация за Швейцария. Аз бях откровен с него и му казах, че ако Джака и съотборниците му са в добра кондиция, мач няма да има“, заяви пред швейцарското издание sdt.ch Михайлович.
На същото мнение е и легендарният германски футболист и бивш селекционер на България Лотар Матеус.

“Много е студено в последните 48 часа. Вали сняг. Имах някои опции пред мен. Дори можеше да не напускам Кипър, защото Омония излезе с конкретно предложение към мен. Искаха ме от Израел и Кардиф, но заради Брекзит не се съгласих. Четири месеца не бях играл, а най-накрая предложението на Левски ме задоволи”, заяви той.

Истина е, че Лудогорец диктува събитията в българския шампионат от няколко години. Но този клуб е толкова силен благодарение на милионите. Футболът е религия тук. Медийният интерес към нас е голям. По улиците хората също много ги вълнува футбола. Но що се отнася до нивото на футбола като цяло, забелязах някои огромни дупки в тактическо отношение”, допълни Михайлович.

“Знаем реалността в Балканите. Все пак имам босненски корени. Помня деня, в който пристигнах в София. От летището отидох до хотела, после и на тренировъчната база. По пътя видях хора, които се придвижват с каруци, а в същото време в центъра на града видях много модерни нови сгради“, каза още Михайлович.

Снимка: Левски

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading