> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Голямата Симон Байлс отказа още два финала


0
0
31

Олимпиадата в Токио определено няма да бъде голямото състезание за Симон Байлс. Американската гимнастическа асоциация потвърди, че четирикратната олимпийска шампионка няма да вземе участие във финалите на прескок и успоредка.

„След последвалите консултации с медицинския екип Симон Байлс реши да се оттегли от финала на прескок и успоредка. Състоянието й ще бъде оценявано ежедневно, за да се прецени дали ще участва във финалите на земя и греда“, се казва в официалното съобщение.

Именитата състезателка в спортната гимнастика започна отборната надпревара при жените, но след първия уред сложи край на участието си. След това тя уточни, че решението й е свързано с психичното й здраве.

Симон Байлс пусна лично обяснение в социалната мрежа инстаграм с видео, на което се вижда едно нейно падане.
„За всички, които казват, че съм се отказала – не, не съм се отказала, умът и тялото ми просто не са синхронизирани, както можете да видите от видеото“, написа американката.

Симон Байлс уточни, че е и преди е имала подобни проблеми, но никога не са се случвали по време на състезания. Понякога са необходими седмици, за да се върне към нормалното си състояние.
Какво точно се случва със Симон Байлс можете да прочетете в статията: „Гимнастическият жаргон и “загубването във въздуха” на Симон Байлс“.

Симон Байлс е на 24 години. Тя е четирикратна олимпийска шампионка от Игрите в Рио де Жанейро 2016 година, когато американката спечели злато във финалите на земя и прескок, в индивидуалния и отборния многобой, а също така спечели бронзов медал на успоредка. Байлс е и 19-кратна световна шампионка.

Снимка: Туитър

Споделете
0
0
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx
()
x