> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Шок: Голямата Симон Байлс няма да защитава титлата в многобоя


0
0
69

Действащата шампионка Симон Байлс се оттегли от индивидуалния финал в многобоя на Олимпийските игри в Токио поради психическите си проблеми. Това официално потвърдиха от Американската федерация по спортна гимнастика.

“След допълнителни медицински прегледи, Симон Байлс се оттегли от индивидуалния финал в многобоя на Игрите в Токио, за да се концентрира върху психическото си здраве“, се казва в изявлението.

От централата добавиха, че решение относно това дали Байлс ще участва във финалите на останалите уреди ще бъде взето след допълнителни прегледи.
“Ще продължим да следим всекидневно състоянието на Симон, за да решим дали тя ще участва във финалите на отделните уреди следващата седмица“.

Джейд Кери ще замени Байлс във финала на многобоя. “Подкрепяме изцяло решението на Симон и аплодираме нейната смелост в приоритизирането на здравето си. Нейният кураж показва отново защо е пример за подражание на толкова много хора“, се добавя в съобщението. Решението на Байлс да се оттегли от финала в многобоя идва след отказването й по-рано във вторник, когато бе финалът на отборното в Токио.

24-годишната суперзвезда, едно от лицата на Токио, се оттегли след прескока си поради проблеми с психическото си здраве. Байлс е четирикратна олимпийска шампионка от Рио 2016.

Снимка: Туитър

Споделете
0
0
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx
()
x