> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

№1 в женския тенис сложи край на кариерата


0
0
232

Водачката в световната ранглиста по тенис Ашли Барти (Австралия) изненадващо обяви края на състезателната си кариера месец преди да навърши 26 години.

Трикратната шампионка в турнирите от Големия шлем, която води в класацията на УТА в последните 114 седмици, има 15 титли на сингъл и 12 на двойки – повече от всяка друга от действащите тенисистки.

“За първи път го изричам на глас и e трудно, но се чувствам щастлива, много щастлива. Не намирам физическа и емоционална мотивация. Изчезна желанието да се предизвиквам, за да бъда на най-високото си ниво”, коментира Барти.

Много е рядко спортист да се оттегли, когато е на върха и показва най-добрата си игра, а тя затвърди доминацията си в женския тенис в края на януари, когато спечели Откритото първенство на Австралия. Другите й две титли от Шлема на сингъл са през миналия сезон на “Уимбълдън” и “Ролан Гарос” през 2019 година, когато триумфира и на Финалния турнир на УТА.

Барти приключва кариерата си със 305 победи в 407 мача поединично и с 200 успеха в 264 двубоя на двойки. Тя е била на върха в световната ранглиста в общо 121 седмици, което я праща на седмото място в класацията по този показател, а настоящата й серия от 114 поредни седмици като номер 1 а четвъртата най-дълга.

“Знам колко работа и усилия са нужни, за да даваш най-доброто от себе си. Няколко пъти казах на моя екип, че вече нямам това в мен. Физически не мога повече. Дадох всичко на този прекрасен спорт тениса и съм щастлива от постигнатото. За мен това е успех”, коментира още тя.

Барти достигна до финала на двойки и в четирите турнира от Големия шлем, но спечели единствения си трофей при дуетите през 2018 година на Откритото първенство на САЩ. Тя има и бронзов олимпийски медал на смесени двойки от Токио 2020.

Снимка: Фейсбук

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx