> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Шеста загуба за Марица в Шампионската лига


0
0
324

Марица (Пловдив) загуби и последния си мач за настоящото издание на Шампионската лига, но за втори път взе гейм от звездния тим на ВакъфБанк (Истанбул). В “Лудж Спорт Арена” в Лодз, българските шампионки отстъпиха пред титулувания си съперник с 1:3 гейма (11:25, 20:25, 27:25, 14:25). Момичетата на Лазар Лазаров завършиха тазгодишното си участие в най-престижния европейски клубен турнир на четвъртото и последно място в своята Група C с актив от една точка и без победа – реално нашите инкасираха шест загуби, но са и единственият отбор, дръзнал да спечели геймове срещу именития турски гранд.
ВакъфБанк, който предварително си осигури първото място в групата, вече очаква жребия за четвъртфиналите на 12 февруари, завърши груповата фаза без нито една загуба и само с два загубени гейма в шест срещи.

Още в началото на мача си с Марица, волейболистките на ВакъфБанк показаха, че нямат никакво намерение да подценяват съперника и влязоха в двубоя с пълна сила. След броени минути те вече водеха с 15:3, а шведската им звезда Исабел Хаак беше напълно безмилостна към противника, отбелязвайки девет точки, три от които от сервис, за крайното 25:11, оформено с нейна блокада за последната точка. Жълто-сините значително подобриха играта си във втория гейм. Петя Баракова и Силвана Чаушева намериха повече синхрон в нападение, а Джесика Агилера направи два аса. Туркините пък започнаха да грешат по-често, но отлично дирижираното от великолепната Мая Огньенович тяхно нападение компенсира и донесе успеха с 25:20 в края на частта.

ВакъфБанк спечели първата точка в третия гейм, но това беше и последният случай в гейма, когато момичетата на Джовани Гуидети водеха в резултата. Пловдивчанки поеха инициативата, дръпнаха напред и разликата стигна до четири точки при 7:3 и 10:6. С началните си удари те пробиха посрещането на туркините, започна да носи точки и блокадата на българките, а Баракова успя да създаде отлични възможности за своите нападателки. ВакъфБанк положи всички усилия да се върне в гейма, успя да отрази двоен геймбол и да вкара частта в продължение. Силен гейм направи Мирослава Паскова, особено в заключителните му моменти. Именно тя оползотвори четвъртия геймбол за Марица, отбелязвайки седмата си точка в частта за 27:25.

За съжаление, в четвъртата част отново пролича голямата разлика между класите на двата отбора. ВакъфБанк наложи пълно надмощие, най-вече благодарение на своята блокада, водена от Милена Рашич. Мощна атака на Мишел Барч-Хакли от втора линия сложи точка на двубоя при категоричното 25:14.

Милена Рашич бе обявена за най-полезен играч (MVP) на мача. Сръбкинята записа 17 точки за победата на ВакъфБанк, а топреализатор стана съотборничката и Исабел Хаак с 24 точки, сред които цели шест аса. За Марица най-резултатни бяха Мирослава Паскова и Силвана Чаушева с по 15 точки.

Снимка: cev.eu

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments