> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

ЦСКА и Левски не успяха да се бият


0
0
596

ЦСКА и Левски не успяха да се бият в голямото дерби на първия кръг на плейофите. На националния стадион до гол така и не се стигна, а двата тима буквално разочароваха феновете. Хиксът е разочароващ за съперниците, които се борят за по-предни позиции в шампионата.

Лошото време и дъждът навярно отказаха част от феновете да гледат двубоя на живо, но все пак на Националния стадион имаше достатъчно привърженици на двата отбора, за да създадат познатата страхотна атмосфера в София.
Самият мач започна с по едно центриране от „сини“ и „червени“, които се опитваха да се пригодят към мокрия терен.

Първият корнер в двубоя бе за ЦСКА и дойде в 9-ата минута, когато изстрел на Греъм Кери бе блокиран пред границата на наказателното поле. Защитата на Левски се справи с центрирането, както и с още едно такова, само минути по-късно, а след това организира и бърза контраатака.
Уелтон надбяга последния в защитата на „червените“ при ъгловия удар – Жеферсон, ала после стреля прекалено силно и високо, останал почти сам срещу вратаря Димитър Евтимов.
В 17-ата минута Илиян Стефанов изведе много хитро в коридор Марин Петков, но той бе спрян с чудесен шпагат от Брадли Мазику. В резултат Левски стигна до първия си корнер, ала той не доведе до нищо опасно. В 20-ата минута пък Стефанов показа техника в наказателното поле на ЦСКА и отправи много хубав шут, но той профуча покрай сглобката на вратата.
Ударът бе трети неточен за „сините“ в срещата, докато „червените“ нямаха такъв до 25-ата минута, когато Жорди Кайседо стреля много неточно от дистанция.

Пет по-късно същото пробва и Андриан Краев, а след рикошет в Амос Юга топката излезе в корнер. Той обаче отново не затрудни „червената“ отбрана, както и последвалият в 32-ата минута още един такъв в полза на Левски. В 38-ата символичните гости стигнаха до нов ъглов удар, ала опитът на Келиан ван дер Каап с глава бе разочароващ.
В 40-ата се стигна до пореден корнер за „сините“, но Филип Кръстев центрира в обсега на Евтимов и вратарят на ЦСКА улови безпроблемно.
Едва 120 секунди по-късно Левски изпълни петия си ъглов удар и този път се стигна до разбъркване в пеналта на „червените“, но играта бе спряна заради нарушение в атака на Марин Петков.

Второто полувреме започна със смяна в редиците на ЦСКА – Йоан Баи вместо Яник Вилдсхут, както и с корнер в тяхна полза. Николай Михайлов обаче бе над всички в наказателното си поле и спокойно улови. В 48-ата минута пък Драган Михайлович напредна по фланга и с чудесно центриране намери непокрития около точката за дузпа Билал Бари, ала той стреля много неточно с глава.

В 57-ата минута ЦСКА достигна до най-опасната ситуация пред Николай Михайлов. Йоан Баи подаде на Кери и той стреля по земя от сравнително малък ъгъл, а вратарят на “сините” видя как топката минава на сантиметри от лявата му греда. Късмет за “сините” и раздвижване в атаката на “червените”. Минути по-късно и Маурисио Гарсес отправи неточен удар.

В 62-ата минута бе ред на Левски да вдигне феновете си на крака. Билал Бари отне топката на бранител и се откъсна сам срещу вратаря, но Димитър Евтимов излезе и предотврати попадение. Малко след това стражът се намеси и при слаб удар на Уелтън.
В 69-ата минута Иван Турицов пое огромен риск при една дълга топка към Уелтън, но успя да отклони топката в корнер, въпреки че феновете на “сините” поискаха дузпа.

Изгодните ситуации за гол продължиха да не липсват, но просто завършващите удари на футболистите бяха твърде слаби. Поредната такива ситуация дойде в 79-ата минута, когато Йоан Баи получи непокрит топката след центриране на Брадли Мазику от левия фланг, но не успя да я уцели добре и Михайлов улови.
В 84-ата минута ситуацията се повтори. Маурисио Гарсес бе изведен зад защитата и също стреля по ужасяващ начин в ситуация сам срещу вратаря. Това реално беше най-чистото положение за символичните домакини. В 93-ата мин. Феде Варела изсипа топката в наказателното поле, но от 5 метра Жеферсон стреля над вратата на Ники Михайлов.

Снимка: Фейсбук

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx