> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Цвети приключи твърде рано на “Аустрелиън оупън”


0
0
409

Цветана Пиронкова (№137 в света) приключи още в първия кръг на Откритото първенство на Австралия. Първата ракета на България загуби от тайванката Су Уей Сие с 5:7, 2:6 на старта на основната схема. Така 33-годишната пловдивчанка затвърди, че “Аустрелиън оупън” е най-неуспешният турнир от Шлема за нея, макар единствената титла в кариерата й да е постигната в Сидни. Това беше 13-о участие за Цвети в Мелбърн, като тя остава с осем преминавания на първи кръг, но само толкова. Това е доста по-несполучливо представяне в сравнение с полуфинала (пюс четвъртфинала) на “Уимбълдън” и четвъртфиналите на “Ролан Гарос” и US Open.

Срещу 35-годишната Сие, която е на 68-мо място в световната ранглиста, двубоят на Корт 13 в Мелбърн Парк започна отлично за родната тенисистка, която проби още на старта и поведе с 2:0. Тя обаче допусна веднага съперничката й да върне пробива, а скоро след това Сие отново взе подаването на Цвети и дръпна с 3:2. Този път Пиронкова успя бързо да навакса изоставането си и изравни за 4:4, но в решаващите моменти на сета пловдивчанката отново се пропуска и допусна пробив за 5:6, след което Сие затвори сета на собствен сервис.

Във втората част тайванката контролираше напълно събитията и взе откриващите четири гейма, за да си осигури комфортен аванс. Пиронкова успя да се закачи в сета и да вземе два гейма, като при 1:5 отрази три поредни мачбола за Сие. Все пак азиатката нямаше проблем да затвори мача на собствен сервис след час и 16 минути игра. А прогнозоите, че жребият за българката ще е тежък се оказаха точни.
Въпреки това със силното си представяне в квалификациите българската тенисистка си осигури 77 хиляди долара от наградния фонд. В пресявките, които бяха в Дубай заради коронакризата, Цвети наказа три съпернички и заслужи общо 85 точки, с които ще скочи с около 17 места в ранглистата до около №120 с 645 точки.

Пиронкова всъщност продължава да впечатлява с изявите си след завръщането на корта след повече от три години пауза, по време на която стана майка за първи път. Миналата година Цвети последователно достигна четвъртфиналите на Ю Ес Оупън, третия кръг на Ролан Гарос, а миналата седмица записа ве победи на турнира в Мелбърн. Цвети вече има 11 победи в 15 мача след завръщането си в игра.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments