> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Славия осъди поведението на цесекарите


0
1
682

Най-старият столичен футболен клуб Славия осъди поведението на феновете на ЦСКА във вчерашния полуфинален мач за Купата на България. Привържениците на гостите изпотрошиха голяма част от сектор “В” на стадиона в квартал “Овча Купел”, въпреки че отборът им спечели срещата с 2:0.
От Славия потърсиха отговорност за случилото се у полицейските сили, които присъстваха на мача за безучастното им поведение и свързаха случилото се с “развихрилата се напоследък “революционна” дейност за централната футболна власт на няколкото доскорошни величия в този спорт”.

Ето и декларацията:
“Ръководството на ПФК Славия 1913 АД остро осъжда поведението и действията на феновете на ЦСКА-София преди, по време и веднага след края на първия полуфинал за Купата на България между отборите на Славия и “червените”. И настоява най-сетне да се потърси отговорност на всички, замесени в тези безобразия като участници и подстрекатели. Включително и на органите на реда, присъствали на мача със задача да предотвратяват и да неутрализират хулиганските изстъпления в сектор “В” на трибуните, а не да ги наблюдават и описват в протоколите. Това бе задача на делегата на БФС, не на полицията, на която нашият клуб заплати петцифрена сума за почасова надница на всеки униформен. За кой ли път пак и отново нямаше нито един хулиган, задържан или санкциониран?

Не се налага да добавяме факти, свидетелстващи за погрома. В прякото телевизионно предаване бяха показани подробностите. Видяха се добре вилнеещите футболни башибозуци, чуха се обидните им вулгарни скандирания и припявания. Зрителите от другите трибуни бяха втрещени, а акредитираните за мача скаути от Япония, Нидерландия, Полша и Германия напуснаха преждевременно стадиона, очевидно без никакво желания да си припомнят 70-те години на миналия век, когато футболното хулиганство в Европа бе в апогея си. Половин век по-късно агитката на ЦСКА-София е пълна с жалки подражатели, които са на път да ликвидират славата и авторитета на своя отбор и клуб.

Убедени сме, че агресията на “червените” фенове, намерила изява на нашия стадион, е част от развихрилата се напоследък “революционна” дейност за централната футболна власт на няколкото доскорошни величия в този спорт. И ги питаме – само с тях и по този начин ли ще настъпи новото летоброене в българския футбол?”, се казва в декларацията на “белите”.
Снимка: Спортал

0
1

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx