> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Сити – Тотнъм на финала за Купата на Лигата


0
0
392

Манчестър Сити е вторият финалист за Купата на Лигата. “Гражданите” надвиха градския си съперник Манчестър Юнайтед с 2:0 като гост. Головете на “Олд Трафорд” вкараха Джон Стоунс (50) и Фернандиньо (83).
Така тимът на Пеп Гуардиола ще спори за четвърто отличие в надпреварата срещу Тотнъм, който в другия 1/2-финал елиминира Брентфорд с 2:0.

„Червените дяволи“ започнаха по-активно и гол на Маркъс Рашфорд не бе зачетен заради засада. От другата страна също се стигна до подобна ситуация, а Бруно Фернандеш предизвика спасяване на Зак Стефен. Кевин Де Бройне нямаше късмет и след страхотен шут уцели гредата, а ново попадение във вратата на Дийн Хендерсън – този път на Фил Фодън, бе отменено пак поради засада.

В началото на втората част възпитаниците на Гуардиола стигнаха до попадение чрез Джон Стоунс. Централният бранител се оказа най-съобразителен след центриране в наказателното поле, при което домакините не се ориентираха и позволиха на английския национал да отбележи от близка дистанция. Голът допълнително стимулира гостите, които потърсиха ново попадение, но Хендерсън се прояви при изстрели на Риад Марез и Рахийм Стърлинг. Юнайтед опитаха да наложат натиск, но отправиха няколко точни удара, които не притесниха Стефен.

Така се стигна до 83-та минута, когато Аарън Уан-Бисака не изчисти добре топката и тя бе намерена от воле от Фернандиньо, а неговият шут се оказа неспасяем. Сити ще се борят за четвърти последователен трофей от надпреварата. Отново както и миналата година, „небесносините“ спряха Юнайтед на полуфиналите, като мениджърът на „червените дяволи“ Оле Гунар Солскяр продължава с негативния си рекорд в полуфинали начело на тима – 0-4.

А финалът за Купата на Лигата беше изместен от февруари за 24 април с надеждата, че повече привърженици ще могат да присъстват на “Уембли” по време на сблъсъка за трофея. Но с оглед на ситуацията това едва ли ще стане.

Снимка: manutd.com

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx