> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Отложиха жребия за “Аустрелиън оупън”


0
0
431

Жребият за “Аустрелиън оупън” се отлага с поне 24 часа за петък, след като цялата програма на тенис живота в Мелбърн за четвъртък беше анулирана. В Мелбърн вървят паралелно пет турнира, които вече не е ясно как ще приключат до неделя.
Причината е, че един служител на хотела “Grand Hyatt”, в който са настанени 507 от играчите, треньори, съдии и други хора, свързани с турнира, е заразен с КОВИД-19. Всички веднага бяха поставени в изолация, докато не дадат негативни тестове за вируса. Сред тях е и Григор Димитров, който днес трябваше да противопостави на представителя на домакините Алексей Попирин в една от двете надпревари при мъжете.

Жребият за първия за сезона турнир от Големия шлем ще се проведе утре, при положение, че пробите на всички души са негативни. В момента всички се подлагат на тестовете. Общо играчите и останалите хора, свързани с турнира, са 1260 души. Всички ще дадат тестове, защото не е ясно дали не е имало преносител от хотела със заразения служител. Изследванията са направо във фоайетата, като опашките са отпред, на тротоара пред сградите.

В същото време шефът на “Аустрелиън оупън” Крейг Тайли заяви, че е “абсолютно уверен”, че турнирът ще стартира следващата седмица независимо от новите проблеми.
“Планът е да продължим да играем утре по график. Ако трябва да преминем отново през това, ще го направим. Имаме три седмици и половина тенис и ще го проведем по план“, каза той на брифинг. Инцидентът само демонстрира трудностите пред организирането на подобно мащабно международно спортно събитие по време на пандемията, като организаторите на Токио 2020 също търсят варианти за безопасното провеждане на Игрите в японската столица това лято.

„Но за да няма непредвидени обстоятелства, ще тестваме всички хора, които има вероятност да са били в контакт със заразеното лице“, коментира здравният министър на Виктория Мартин Фоли.

Снимка: БГНЕС

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments