> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Нотингам и Хъдърсфийлд ще играят в най-скъпия мач в света


0
0
394

Отборът на Нотингам Форест отстрани Шефилд Юнайтед след 1:2 като домакин в реванша и общото 6:5 след продължения и дузпи в плейофите на Чемпиъншип за влизане във Висшата лига. Тимът ще се изправи срещу Хъдърсфийлд на 29 май на стадион „Уембли“ в Лондон в спор за място във футболния елит на Англия.

Това е най-скъпият футболен мач в света. Групите изчисления са, че този двубой носи минимален приход за победителя от 175 милиона лири (200 милиона евро). Това е приливът на средства от огромните телевизионни пари и реклами във Висшата лига, за следващите три сезона.
Но спечелилият може да увеличи сумите на близо 280 милиона лири (325 милиона евро), ако успее да се задържи в елита за този период – трите сезона, които следват. Мащабите са такива, защото продажната цена на тв правата на това първенство са около 3 милиарда евро.

Иначе след 90 минути и продълженията резултатът бе 2:1 за гостите от Шефилд, а тъй като първият мач бе приключил с успех 2:1 за Нотингам, се стигна до общото 3:3 и изпълнението на дузпи, при които домакините надделяха с 3:2.

Бренън Джонсън откри за 1:0 за Нотингам в 19-ата минута, а в 47-ата Морган Гибс-Уайт изравни. Джак Флек вкара за 2:1 за гостите в 75-ата минута. При дузпите домакините реализираха три пъти срещу две точни дузпи за футболистите на Шефилд Юнайтед и така Нотингам Форест се класира напред.

След края на мача фенове на домакините нахлуха на терена, а на разпространени в социалните мрежи видеозаписи се вижда как привърженик на Нотингам блъска капитана на Шефилд Били Шарп. Мениджърът на Шефилд Юнайтед описа инцидента като нападение и призова за санкции срещу извършителя. От лагера на Нотингам обявиха, че ще сътрудничат на властите за откриване на виновника, който ще получи доживотна забрана да посещава мачове на клуба.

Двукратният европейски шампион Нотингам за последно участва във Висшата лига през 1999 година. Хъдърсфийлд пък игра в елита между 2017-а и 2019-а, след като бе пропуснал предишните 45 години. Преди това за Висшата лига се класираха Фулъм и Борнемут.

Снимка: Туитър

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx