> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Мбапе подписа за 3 години с ПСЖ


0
0
488

Килиан Мбапе е подписал нов договор с ПСЖ до 2025 година. Новината обяви лично футболистът. Предишният контракт на нападателя беше до 30 юни 2022 година.
“Това е моят дом, моят град, както винаги съм казвал. Ще продължа да играя в Пари Сен Жермен, за да печелим още титли заедно”, каза Мбапе.

Договорът на Мбапе го прави най-скъпоплатеният футболист в света. Според информации на Sky Sports и испанският експерт Гийом Балаг нападателят ще получава заплата от 1.1 млн. евро на седмица в ПСЖ. Освен това в договора има записани различни бонуси при победи, голове, трофеи с отбора, както и спечелване на “Златната топка”.
За да се съгласи на нов 3-годишен договор с ПСЖ Мбапе е получил бонус от 300 милиона евро. Друг важен фактор за решението му е свободата на имиджовите му права, които вече са негово притежание. Така Мбапе може да подписва спонсорски договори, а според мнозина именно това е наклонило везните в полза на оставането в ПСЖ. Според вестник “Ас” за всяка година от договора си Мбапе ще получава чисто 90 милиона евро след плащането на данъци.

Очакваше се той да напусне френския шампион и да облече екипа на Реал (Мадрид). По-рано вчера 23-годишният футболист е провел финален разговор с президента на испанския гранд Флорентино Перес и го е информирал, че няма да премине на “Сантяго Бернабеу”.
Мбапе има 168 гола за Пари Сен Жермен след трансфера си от Монако за 180 милиона евро преди пет години.

Удължаването на договора подкопава икономическата устойчивост на европейския футбол и също така застрашава глобалната спортна цялост. Това се посочва в официалното изявление на ръководството на първенството на Испания, което на страницата си в туитър публикува журналистът на телевизионния канал “Скай Спорт Италия” Фабрицио Романо.

На 16 май “Гадзета дело Спорт” съобщи, че Мбапе ще премине в испанския Реал Мадрид от ПСЖ със свободен трансфер, като заплатата на играча ще бъде 40 милиона евро годишно с бонус от 40 милиона евро при подписване на договора. На 20 май “Евроспорт” обяви, че ръководството на ПСЖ е предложило на футболиста до 300 милиона евро като бонус и заплата от 100 милиона евро годишно за удължаване на споразумението. Вчера Мбапе сложи подписа си под нов договор с парижкия клуб до 2025 година.

“Удължаването на договора на нападателя Килиан Мбапе с френския футболен клуб Пари Сен Жермен подкопава икономическата устойчивост на европейския футбол и също така застрашава глобалната спортна цялост. Възмутително е, че клуб като ПСЖ, който загуби 700 милиона евро през миналия сезон, може да продължава договорите на играчи за такива рекордни суми. В тази връзка ръководството на първенството на Испания ще подаде жалба срещу ПСЖ до УЕФА, както и до административните и данъчните власти на Франция и компетентните органи на Европейския съюз, за защита на икономическата система на европейския футбол”, се казва в изявлението.

Снимка: Туитър

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx