> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Манчестър Сити оглави Висшата лига


0
0
453

Манчестър Сити поведе в класирането на Висшата лига на Англия. “Гражданите” разбиха един от последните отбори – Уест Бромич с 5:0 на неговия стадион. Именно успехът прати на върха Пеп Гуардиола и компания, които събраха 41 точки след точно половината изиграни кръгове (19). Втори остана Манчестър Юнайтед с 40, пред Лестър с 38 т. Сити е деветият различен отбор, който оглавява класирането във Висшата лига през сезона. За последно това се е случвало през 1987 година.

Гражданите” нанизаха четири гола до почивката на “Дъ Хоутърнс” чрез Илкай Гюндоган (6 и 30), Жоао Кансело (20) и Риад Марез (45), а през второто полувреме не излязоха от “втора скорост”, но добавиха едно попадение чрез Рахийм Стърлинг (57). Това бе седма поредна шампионатна победа за тима, като в тази серия те са допуснали само един гол. Уест Бромич е предпоследен с 11 точки и задачата му да се спаси изглежда доста сложна.

Изиграхме добър мач и постигнахме отличен резултат. Постарахме се футболистите да са в оптимална форма. Важното беше, че запазихме концентрация и проявихме уважение към съперника”, коментира Гуардиола.
Стилът ни е такъв, че всички участват и в атаките, и в защитните действия. Хубаво е, когато различни футболисти могат да излязат на позиция и да вкарат гол. Най-важното е да създаваме положения, а не кой колко гола ще отбележи. Сега ни предстоят един-два дни почивка и започваме подготовка за мача с Шефилд Юнайтед”, добави Пеп.
Той обърна внимание и на мениджър на Албиън Сам Алардайс, който пое отбора преди месец на мястото на Славен Билич.
“Не е лесно да поведеш отбор по средата на сезона. Срещу Уулвс, Ливърпул и другите отбори обаче той показа, че може да постига резултати. Сам Алардайс е футболен гений, защото поема отбори, за които всички вярват, че са обречени и постига резултати с тях. Ако се случи веднъж, два пъти или дори три пъти можем да го отдадем на късмет, но той го прави постоянно”, допълни испанският мениджър.

Снимка: facebook.com/mancity

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments