> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Макс Верстапен с първа победа за сезона


0
0
291

Макс Верстапен се качи на най-високото стъпало на почетната стълбичка, след като триумфира в епичния дуел с Шарл Леклер в Гран при на Саудитска Арабия. Всичко се случи само седмица след разочарованието от Бахрейн.
Двамата повториха битката си от „Сахир“ и неколкократно си размениха позициите, но този път победата бе за актуалния световен шампион във Формула 1. На финала разликата между двамата бе едва половин секунда, а третият Карлос Сайнц бе на цели 7,5 зад тях.

Четвърти финалната линия пресече Серхио Перес, който водеше в първата фаза на състезанието, но бе големият губещ от излизането на колата за сигурност в 16-ата обиколка. Точно преди това да се случи мексиканецът влезе в бокса, но неутрализирането на състезанието и свалянето на темпото позволи на Леклер, Верстапен и Сайнц да сменят своите гуми и да се върнат пред пилота на Ред Бул.

Пети след едно анонимно каране финишира Джордж Ръсел, а шести се нареди Естебан Окон. Пилотът на Алпин също бе въвлечен в страхотен дуел, но със своя съотборник Фернандо Алонсо, като двамата бяха близо до контакта на няколко пъти. В крайна сметка победата в тази битка бе за двукратния шампион, който обаче не завърши заради технически проблем в своя болид 15 тура преди края.

Седмото място стана притежание на Ландо Норис, който донесе първи точки за Макларън за сезона, а точно зад него финишира и Пиер Гасли от Алфа Таури. Топ 10 затвориха Кевин Магнусен и Люис Хамилтън, които бяха с алтернативната стратегия и стартираха с гуми хард. Това не им позволи да спрат при периода с кола за сигурност и чувствително усложни тяхното състезание. Все пак след общо шестте отпадания те успяха да вземат точки от Джеда.
За пилот №1 на деня беше избран Леклер, който грабна и точката за най-бърза обиколка.

Снимка: Туитър

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx