> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Гран при на Саудитска Арабия предстои днес


0
0
198

След като тимът на Ферари започна сезона във Формула 1 с двойна победа, а Ред Бул регистрира двойно отпадане в Бахрейн миналата неделя, в състава на „биковете“ ще търсят отговор в надпреварата за Гран При на Саудитска Арабия. Те вече спечелиха първата битка за уикенда в Джеда, след като Серхио Перес изненадващо триумфира във вчерашната квалификация и ще потегли първи.

За мексиканеца това е първи полпозишън в кариерата, който идва точно 11 години след неговия дебют във Формула 1 в Австралия през 2011-та. Компания на първия ред на Перес ще прави победителят от Бахрейн и лидер в световния шампионат Шарл Леклер, който се размина с втори пореден полпозишън за само 0.025 секунди.

Втората редица на стартовата решетка също ще бъде поделена между водещите два екипа от началото на сезона, тъй като на нея ще застанат Карлос Сайнц и Макс Верстапен. Двамата останаха на повече от 0.2 секунди зад Перес, но и четиримата пилоти на „черните кончета“ и „биковете“ бяха далеч пред всички останали във вчерашната сесия за място.

Пети и шести на стартовата решетка ще застанат Естебан Окон и Джордж Ръсел, които обаче бяха със съответно 0.868 и 0.904 по-бавни от Перес вчера. Седми и осми ще бъдат Фернандо Алонсо и Валтери Ботас, които последни влязоха в под секунда от лидери. Най-бавни в решителната фаза на вчерашната сесия за място бяха Пиер Гасли и Кевин Магнусен, които ще разделят петата редица.

В самото състезание със сигурност няма да участва Мик Шумахер, който вчера бе хоспитализиран след тежката си катастрофа в квалификацията. Германският пилот на Хаас загуби контрол над своя болид при преминаването си през бързия 12-ти завой и се удари тежко в бетонната стена, унищожавайки своята кола.

https://www.youtube.com/watch?v=BLJNYYYsTlc

Добрата новината е, че той нито за миг не загуби съзнание, а предварителните прегледи в медицинския център на пистата не показа никакви контузии. Все пак той бе отведен с хеликоптер до болницата в Джеда за по-обстойни прегледи, а малко повече от час след края на сесията за място от Хаас обявиха, че като превантивна мярка той няма да стартира днес.

Голямата изненадва в снощната квалификация бе Люис Хамилтън, който дори не успя да излезе от първата й фаза. Седемкратният шампион остана едва 16-ти, след като имаше проблеми с баланса на своя Мерцедес и заяви, че обмисля да промени настройките си и да стартира от бокса. Британецът трябва да се нареди на 14-та позиция на стартовата решетка след оттеглянето на Шумахер и наказанието от три места на Даниел Рикардо заради блокирането на Окон, което праща пилота на Макларън 15-ти.

Снимка: Фейсбук

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx