> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Лудогорец тресна Динамо Киев


0
0
326

Само седмица, след като надигра Шахтьор Донецк, но завърви 2:2, Лудогорец победи другия украински гранд – Динамо Киев, с 2:1. В момента тимът на легендарния Мирча Луческу е лидер в първенството на бившата съветска република, а освен това е 1/16-финалист в Лига Европа, където ще срещне Брюж.

Треньорът на „орлите“ Валдас Дамбраускас заложи на почти същия състав, направил 2:2 с Шахтьор, като единствено той бе сменил вътрешния халф Алекс Сантана със Светослав Дяков, а пък Ренан бе титуляр за сметка на Пламен Илиев.
В първите минути на срещата двата отбора си размениха по едно положение чрез Вердон, бил над вратата, и Кедзиора шутира право в Ренан. След това украинците натиснаха и в 19-ата минута Беседин стреля силно, но Ренан изби. Секудни по-късно Шапаренко проби отлвво и опита пас към Беседин, който бе пресечен от Вердон. Националът на Гвинея обаче си отбеляза автогол, не оставяйки шансове на Ренан.
Последваха силни минути на Лудогорец. В 32-ата минута Текпетей изпробва рефлекса на Бушчан. Грешка направи вратаря на Динамо, който подари топката на Десподов. Българският национал обаче не успя да уцели опразнената врата. Пет минути по-късно Кешерю би силно, като и той не уцели вратата. В 39-ата минута логичното се случи и родният шампион поведе. Текпетей стреля, вратарят на украинците Бушчан не се намеси добре, от което се възползва Каули Оливейра – 1:1.
В края на първата част имаше и малко нерви, след нарушение на Текпетей срещу Де Пеня, но за щастие се размина без ексцесии.

Втората част започна силно за разградчани, пък макар и Валдас Дамбраускас да направи доста промени. В 56-ата минута Кирил Десподов изпълни великолепно корнер, а Жосуе Са с отлично движение се измъкна от защитниците и вкара за 2:1. След това Каули изведе добре Кешерю сам срещу стража на Динамо Нешерет, като удари греда.
Реферите вдигнаха флага за засада, каквато обаче нямаше. Украинците бяха близо до изравняване в 80-ата минута. Тогава резервата Льодньов изпълни фаул с левия крак, като гредата спаси Пламен Илиев. В последните минути два от прожекторите на стадион „Мардан“ спряха да работят, най-вече заради обилния дъжд. Срещата обаче се доигра и завърши с много престижен успех на Лудогорец.

А проверката беше изгледана от лгендата на Милан Андрий Шевченко и селекционерът на България Ясен Петров. Шева е селекционер именно на Украйна и следи подготовките на националите си, каквото прави и Петров.

“Както казахме, тежък съперник. Това беше различен двубой спрямо това, което предложи Шахтьор. И двата отбора искаха да атакуват с контраатаки, а не позиционно. Дори в приятелски срещи за мен е важно да побеждаваме, но тепърва започваме нашето израстване. Искам повече, защото през първото полувреме осъзнавахме, че не получаваме пространствата, които искахме. Трябваше да подобрим комуникацията помежду си. Някой трябва да ми обясни как допускаме подобни голове и затова се стигна до 0:1, след което започнахме да играем по-добре. Всичко зависи от нас на тренировъчното игрище. Ще сменяме често състава”, започна Дамбраускас.

Мисля, че днес беше по-различен двубой от Шахтьор. Показахме необходимата нагласа за победа. Бяхме преценили какво прави Динамо и знаехме какво да очакваме. Трябваше в дадени моменти да се реорганизираме, но прогресирахме добре мача. Трябва да затваряме мачовете по-уверено, защото когато водим с един гол, това може да е опасно”.

„Мисля, че организацията и формацията на отбора бяха добре. Това подобряваме и се видя днес срещу Динамо, но мисля, че можем да подобрим връзките между отделните играчи. Тогава ще стигаме до по-добри представяния. Не е възможно да играем перфектният футбол от моя престой тук. Всеки ден опитваме да надграждаме. Винаги казвам, че увереността във футбола не се добива с купуване от магазина. Тя се получава на тренировки. Когато работиш добре, нещата се получават. Моите футболисти се справят отлично, те са топ футболисти и сега трябва да тренираме още”, продължи литовецът.

„Искам да видя по-добър мач утре от този днес. Ще говорим с отделните футболисти за техните задачи утре, но както казах – пътят към идеалния футбол е дълъг и се надявам, че сантиметър по сантиметър ще се приближаваме”, завърши треньорът на „орлите”.

Снимка: ludogorets.com

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments