> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Левски смачка Монтана на старта на първенството


0
0
426

Левски победи Монтана с 2:0 на старта на пролетния дял на шампионата. Здравко Димитров се разписа в 14-ата минута на стадион „Виваком Арена – Георги Аспарухов“, а в 50-ата точен бе Стивън Петков. Така столичани спряха серия от четири поредни мача без успех, в които бяха взели едва една точка. Петият успех на 26-кратните шампиони през този сезон е първи от дебюта на Славиша Стоянович срещу Локо Пд в началото на декември. Победата изкачи столичани на осма позиция с с 18 точки, а освен това тимът има вече положителна голова разлика 19:18, след като зимува с пасив от един гол.

Първата по-сериозна възможност за гол пред празните трибуни на “Герена” се откри пред гостите в 6-ата минута. Топката бе центрирана от пряк свободен удар към Стефан Цонков, който стигна пръв до топката и от непосредствена близост стреля с глава, но не намери очертанията на вратата. Левски се възползва от първата си добра атака в 14-ата минута, когато Найджъл Робърта изведе Здравко Димитров в наказателното поле. Крилото си освободи пространство и прати топката в близкия ъгъл на Благой Макенджиев. Това бе първо попадение за Димитров със синята фланелка в първенството. В следващите минути Монтана потърси изравнителния гол, но отбраната на „сините“ се справи с няколко центрирания в наказателното поле.

В 32-рата минута Здравко Димитров получи нов шанс за гол. Той получи от Мартин Райнов, пробва силен удар по земя, който беше блокиран. До почивката „сините“ разиграваха топката и организираха няколко опасни нападения, но не успяха да стигнат до нов гол.

През втората част столичани вдигнаха оборотите и в 48-ата минута Патрик-Габриел Галчев опита късмета си с шут от далечно разстояние. Макенджиев внимаваше и успя да улови без особени трудности. Две минути по-късно „сините“ удвоиха преднината си. Найджъл Робърта проби по десния фланг, върна към Тома Даске, който продължи към Стивън Петков. Без подготовка Петков стреля от дъгата на наказателното поле и прати топката в мрежата за 2:0. Това е първи гол за играча в първенството от 2018 г. Левски продължи да атакува и в 55-ата минута Насиру Мохамед се освободи от бранител на Монтана и центрира остро в наказателното поле. Играч на гостите игра с топката и за малко да си вкара автогол. Макенджиев обаче успя да реагира и изби. В 63-тата минута „сините“ получиха пряк свободен удар. Топката бе центрирана в наказателното поле и новото попълнение Ребин Сулака получи възможност да стреля. Националът на Ирак опита красив шут от въздуха, но прати топката над напречната греда. Няколко минути по-късно Билал Бари получи шанс да намали изоставането на монтанци. Той засече центриране отляво, но не успя да намери добре топката и стреля в аут. Вероятно това е последен мач за мароканеца, който се очаква другата седмица да премине именно в Левски. До края на мача двата тима заложиха на здрави единоборства и темпото спадна, като до нови попадения не се стигна.

Домакините също така се бяха погрижили теренът да изглежда перфектно на фона на лошото време. Отоплението на тревната настилка работи от няколко дни, а шефът Наско Сираков беше впрегнал целия потенциал, за да бъде изчистен снегът.

Снимка: facebook.com/levskiofficial

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments