> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Канадец и болката спряха Надал в Рим


0
0
193

Фаворитът Рафаел Надал отпадна в третия кръг на турнира от сериите Мастърс в Рим след загуба от Денис Шаповалов в три сета – 6:1, 5:7, 2:6. 21-кратният шампион от Големия шлем видимо страдаше физически в третия сет, което постави под въпрос дали ще бъде в добро кондиционно състояние за втория за годината турнир от Големия шлем “Ролан “Гарос”, който е печелил рекордните 13 пъти. Надал започна убедително и даде само гейм на съперника в първия сет.
Канадецът, който загуби именно от испанеца миналата година в Рим, намери своя ритъм и успя да вземе втората част със 7:5.

В решителния трети сет Надал трудно се придвижваше по корта заради болка в ходилото и отстъпи с 2:6. Шаповалов завърши с 13 аса срещу само два за съперника. На четвъртфиналите в Рим канадецът ще срещне петия в схемата Каспър Рууд.

Надал призна, че трудно тренира, а понякога и трудно се движи с хроничната си травма в ходилото. “Има дни, в които е ужасно. Сега болката бе твърде голяма, но не мога да се откажа. Научил съм се да живея с това. Не мога да кажа отсега какво ще е положението за “Ролан Гарос”, ще мисля по тази тема от следващите дни”, каза Рафа.

Хроничната травма, която не може да бъде оперирана, а се третира само с дълги почивки, може да е причина дори за край на кариерата на суперзвездата. Рафа ще навърши 36 след по-малко от месец.
“По време на “Ролан Гарос” имам и доктор с мен в екипа. Това естествено помага. Но всичко зависи от състоянието ми в конкретния ден. Понякога е дори час по час, не ден по ден, как се променят нещата. Сега например усещах, че играя добре… След което, някъде от средата на втория сет, просто трудно се движех. А така не можеш да играеш тенис”, допълни Матадора.
В Рим участва и Григор Димитров, който беше спрян от Стефанос Циципас.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx