> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Златан пак тегли Милан


0
0
385

Златан Ибрахимович отново иззе функциите си на голова машина на Милан. Шведът донесе успеха над Каляри с 2:0 като гост в мач от 18-ия кръг на шампионата. Така тимът му си възстанови преднината си от три точки на върха на класирането в Серия А. За Ибрахимович това беше първи мач като титуляр от края на ноември насам, когато получи контузия в бедрото.

На “Сарденя Арена” бившият шведски национал веднага остави отпечатъка си, след като още в седмата минута спечели и реализира дузпа, за да даде преднина на гостите. В 52-та минута Ибрахимович удвои преднината на своите след асистенция на Давиде Калабрия, като това бе 12-ти гол в първенството от началото на сезона за нападателя, макар че той е започнал едва седем срещи като титуляр. “Можех да вкарам и още един гол, но и два стигнаха. Беше тежък мач, не бях играл от 57 дни. Случват се и такива неща”, каза Златан. Също така той приветства привличането на хърватския нападател Марио Манджукич в състава на “росонерите”. Новината все още не е обявена официално от клуба, но Златан го стори. “Вече ще сме двама, които да плашат съперниците”, каза шведът.

Милан вече има 43 точки, три повече от градския си съперник Интер, който е на втора позиция. Топ 4 се допълва от Наполи и Рома, които имат по 34 точки. От своя страна Каляри заема 17-та позиция с 14 точки, само една над опасната зона.

С успеха Милан повтори най-добрата си серия от гостувания без загуба при успеха снощи. Това беше мач №16 за възпитаниците на Стефано Пиоли далеч от “Сан Сиро”. Подобна серия Милан е имал и в периода между септември 2003 и април 2004 година.

Успехът е още по впечатляващ, защото в Каляри Милан завърши мача с 10 души. Алексис Салемакерс влезе в игра в 66-ата минута, а само осем по-късно беше принуден да напусне терена след втори жълт картон.
“Момчето израства и се извини на целия отбор. Алексис се чувства с разбито сърце. Не искам да го защитавам, но и двата му картона бяха незаслужени. Вярно, че е малко по-агресивен от необходимото. Направи същата грешка и срещу Наполи, но ми харесва отношението му и поведението след мача”, каза Пиоли. Той няма да разчита на белгиеца, както и на Алесио Романьори заради пети жълт картон, в двубоя срещу Аталанта, който затваря зимния полусезон в Серия А на 23 януари.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx