> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Евертън удари Ливърпул на “Анфийлд” за сефте този век


0
0
356

Ливърпул загуби у дома от Евертън с 0:2 на „Анфийлд“ в градското дерби от 25-ия кръг на английската Висша лига. Това беше първа победа за “карамелите” на митичния стадион за сефте този век. За последно те бяха побеждавали на митичната арена през 1999 г. Загубата е четвърта поредна за “червените” у дома, с което те значително се отдалечиха от Шампионската лига.

Двубоят стартира отлично за „карамелите“, които поведоха още в 3-та минута чрез Ричарлисон. Бразилският нападател получи пас зад защитата и преодоля сънародника си Алисон за 1:0. Последваха добри минути за домакините, които имаха изгодни ситуации за гол чрез Джордан Хендерсън и Садио Мане, но Джордан Пикфорд се намеси по отличен начин. От другата страна, гостите разчитаха на контраатаки и играеха стабилно в отбрана.

Момчетата на Юрген Клоп стартираха активно след почивката, но на няколко пъти не оползотвориха добри шансове. Мохамед Салах пропусна най-изгодната ситуация, когато получи в коридор от Роберто Фирмино, но Пикфорд излезе и предотврати изравняване. Евертън дочака своя момент в 83-та минута, когато влезлият от пейката Доминик Калвърт-Люин получи от Ричарлисон и бе фаулиран от Трент Алекзандър-Арнолд в наказателното поле. Намесата на ВАР потвърди решението на главния съдия Крис Кавана, а друга резерва – Гилфи Сигурдсон, не сбърка за 2:0.

Евертън всъщност беше в серия от 20 поредни неуспешни опита за успех на “Анфийлд”. ПОбедата беше първа за „карамелите“ в градското дерби от 2010-а насам, когато тимът спечели на „Гудисън Парк“. В подреждането Ливърпул и Евертън са с равни точки по 40, като отборът на Карло Анчелоти има мач по-малко. Двата тима изостават на три пункта от топ 4.
В следващите си срещи „червените“ гостуват на последния Шефилд Юнайтед, а „карамелите“ играят у дома със Саутхемптън.

Снимка: facebook.com/Everton

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments