> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Де Бройне тегли Ман Сити към титлата в Англия


0
0
251

Манчестър Сити направи нова решителна крачка към защитата на титлата си в английската Висша лига. Шампионите разбиха като гости Уулвърхемптън с 5:1 в отложен мач от 33-ия кръг и вече имат 89 точки на върха в класирането. Две срещи преди края на сезона „гражданите“ имат аванс от 3 точки пред Ливърпул и със 7 попадения по-добра голова разлика. С основен принос за това е Кевин де Бройне, който се разписа 4 пъти на „Молиню“ и наниза хеттрик до 24-ата минута. Белгийският национал откри в 7-ата, но само 4 по-късно Леандер Дендонкер изравни след образцова контраатака.
Отговорът на Сити дойде 5 минути по-късно, тъй като в 16-ата падна вторият гол на Де Бройне, а в 24-ата дойде и третият. Четвъртият бе факт след час игра, докато крайното 5:1 оформи Рахим Стърлинг в 84-ата минута.

Двубоят започна ударно. Още в третата минута гостите организираха опасна атаката, но Фоудън не успя да засече центриране на Де Бройне. Четири минути след това именно белгиецът откри резултата. Бернардо Силва с чудесно подаване зад гърба на Коуди намери плеймейкъра на Сити, който хладнокръвно стреля в далечния ъгъл. “Вълците” обаче много бързо отвърнаха на удара. В 11-ата минута домакините организираха перфектна контраатака, подхваната от Хименес, който изведе Нето отляво. Португалецът изчака подкрепа, след което намери Дендокер, който с удар от около 13 метра прати топката под плонжа на Едерсон за 1:1.

И този резултат не се задържа дълго. В 16-ата минута Де Бройне отново изведе Сити напред. Белгиецът с технично подаване опита пас към Стърлинг, Жозе Са излезе и блокира, но топката стигна отново до Де Бройне, който пак я прати във вратата. В 24-тата минута Де Бройне оформи своя хеттрик след чудесен удар от 20-ина метра, с който прати топката в далечния ъгъл. В самото начало на втората част Стърлинг прати топката за четвърти път във вратата на Са, но попадението правилно бе отменено заради засада.

В 60-ата минута Де Бройне отбеляза и четвъртия си гол. Белгиецът, Силва и Фоудън разиграха много добре. Джони опита да изчисти финалното центриране, но прати топката право в Де Бройне, който от десетина метра направи най-логичното – четири точни удара за него и четири гола. Седем минути след това гредата спаси Уулвърхемптън от нов гол след удар на Фоудън.

Неприятната новина за Гуардиола бе, че след контузията на Диаш травма получи и Аймерик Лапорт, който бе заменен от Нейтън Аке. След още няколко пропуска на Сити петият гол стана факт в 84-тата минута, когато на далечната греда Стърлинг подложи крак, за да засече центриране на Грийлиш. Секунди след това Стърлинг пропусна още една чиста ситуация, стреляйки на сантиметри встрани. В 90-ата минута Де Бройне бе близо до петия си гол, но ударът му срещна гредата.

Така Манчестър Сити взе пълния комплект точки и се нуждае от 4 в последните си 2 мача, за да стане за втора поредна година шампион на Англия.

Снимка: Туитър 

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx