> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

В биатлона карат на заеми заради ММС


0
0
267

Сериозни финансови проблеми са налегнали федерацията по биатлон. Това призна председателят й Катя Дафовска. През целия сезон централата е карала на “мускули и заеми”, а треньори и състезатели още не са получили заплатите си за февруари.
Единствената ни олимпийска шампионка от зимните спортове разкри, че очаква скоро да бъде подписан договорът с ММС за финансирането през 2022 г.

“Имаше напрежение, защото състезателите искат да получат най-доброто, но нямаше как да им го осигурим. Не е за първа година, но такова нещо не се е случвало отдавна. Спортистите карат без пари. Не сме само ние, всички спортове са така”, заяви Дафовска.
Заради неподписаните договори всички федерации карат на самотек. Очакванията са до края на месеца всичко да се нормализира.
Благой Тодев спечели отличието за Спортист №1 на януари, след като стана европейски шампион за младежи. За наградата банскалията пребори конкуренцията на Станимир Беломъжев, който спечели сребърен медал от Европейското по ски-ориентиране в Чепеларе.

“Невероятен сезон, всичко беше изключително интересно тази година, случилото се през последните 2-3 месеца беше мечтано за мен – европейски шампион, медал от световно, участие на Олимпийски игри и първа точка за Световната купа. Надявам се в бъдеще да има повече успехи за мен и отбора. За жалост, точно преди отпътуването за Пекин заболях от коронавирус, но направих лагер в Германия. Тренирах здраво. Проблемът за мен в Пекин бяха ските и не успях да покажа по-добър резултат, но мисля, че функционалната подготовка беше нормална”, сподели Тодев.

“Имахме положителни моменти, достатъчно добри резултати и напредък в стрелбата, но има и проблеми. Благой нямаше късмет и заболя преди Олимпиадата. Като цяло в отбора имаше много проблеми с КОВИД-19. В бъдеще ни очакват интересни резултати от Благой, Лора Христова, Милена Тодорова. Отборът е боеспособен и може да покаже добри резултати. Най-важното е, че имаме добри млади състезатели. Българският биатлон има добро бъдеще, както и трябва, защото има традиции”, каза руският треньор на националните ни отбори Александър Касперович.

Снимка: БФБиатлон

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx