> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Барса си подпечата мястото в Шампионската лига


0
0
277

Барселона си гарантира мястото в груповата фаза на Шампионската лига следващия сезон. Каталунците спечелиха с 2:1 гостуването си на Бетис и вече не могат да бъдат изместени от Топ 4 в Ла Лига дори и на теория – три кръга преди края.

Изключително изпълнение на Жорди Алба в добавеното време узакони мястото на каталунците в елита на Европа. Левият бек на Барса отбеляза същински шедьовър след асистенция на колегата си от десния фланг на отбраната – Дани Алвеш.
Алба е взел участие в 15 гола този сезон, като пред него в това подреждането на защитниците са единствено бранителите на Ливърпул Анди Робъртсън (17) и Трент Александър-Арнолд (20).
Ансу Фати бе открил резултата в 76-ата минута, а само три по-късно андалусийците изравниха чрез Марк Бартра, който е юноша именно на каталунския тим.

Барселона има 69 точки – пет повече от третия Севиля, осем повече от четвъртия Атлетико (Мадрид) и вече единадесет повече от петия Бетис.

“Трябва да сравним в какво състояние бяхме и в какво сме сега. Победихме всички отбори от топ 10 на класирането във втората половина на сезона. Спечелихме трудни мачове, при това с хубав футбол. Имахме и спад, но като цяло можем да се противопоставим на всеки съперник. В момента не играем така, както сме свикнали. Лесно губим топката и не сме достатъчно стабилни в представянето си, затова и не спечелихме нито един трофей. Трябва да поработим над този аспект”, коментира треньорът на Барса Шави Ернандес.

“Искам да действаме по-опростено. Ако веднъж загубиш топката, следващите три пъти трябва да я отиграеш без излишни рискове. За да печелим отличия, е необходимо да играем по-стабилно. Според мен сезонът можеше да се развие доста по-зле. Нека бъдем реалисти. Положихме огромни усилия и се класирахме за Шампионската лига, което обаче е минимумът за клуб като Барселона
Още градим плановете си за следващия сезон, но важното е, че вече знаем какво ни липсва. Трябва да сме прецизни във всеки ход, за да можем да сме конкурентоспособни. През ноември не бяхме дори в зона “Лига Европа”, но успяхме да променим ситуацията. Самите футболисти също се промениха”, добави Шави.

Снимка: Фейсбук

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx