> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Атлетико отказа да прави шпалир на Реал


0
0
254

От Атлетико Мадрид потвърдиха, че футболистите на тима няма да направят шпалир на съперниците си от Реал Мадрид преди дербито на “Уанда Метрополитано” в неделя. Темата е актуална в Испания през последните дни, след като “белите” официализираха спечелването на титлата с победата над Еспаньол (4:0), а първият им мач като шампиони ще е именно на стадиона на Атлетико.

“Някои искат да превърнат нещо, родено като жест на признание към шампиона, в публичен данък, пропит с аромат на унижение. При никакви обстоятелства Атлетико няма да участва в подобен опит за подигравка, който оставя на заден план истинските спортни ценности и насърчава конфронтацията и напрежението между феновете”, се казва в изявлението на “дюшекчиите”.

От клуба добавиха, че никога това дали даден отбор ще направи или не шпалир на новия шампион, не е предизвиквало подобен дебат.
“В последните години спечелихме няколко трофея, включително две титли в Ла Лига. Понякога имаше опити да бъдем почетени от съперника, друг път – не. Но никога не сме настоявали за нищо и не се е генерирало изкуствено напрежение. Някой помни ли да е имало спор в началото на този сезон? Първият ни мач беше гостуване на Селта и домакините не направиха шпалир, което беше правилно. Този жест има смисъл, когато е пред публиката на шампиона, за да могат играчите да бъдат аплодирани от феновете си. В първия ни домакински мач бяхме поздравени от Елче, към което се отнасяме с благодарност, но не сме настоявали за това”, написаха още от Атлетико.
“Дюшекчиите” са изпратили писмо до Реал Мадрид, с което са поздравили градския си съперник за спечелената титла.

Отборът на Диего Симеоне се нуждае от победа в мадридското дерби, за да не загуби позицията си в топ 4. В момента “лос колчонерос” имат аванс от 3 точки пред петия Бетис.

Снимка: Фейсбук

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx