> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Хвалят Алберт Попов след шестото място в Шладминг


0
0
282

Във вторник Алберт Попов влезе в топ 6 в нощния слалом в Шладминг на Световната купа по ски алпийски дисциплини. Така за трети път той намери място сред най-добрите 10 скиори. Постижението му не остана неоценено и от легендата в зимните спортове у нас – Петър Попангелов. Той е единственият българин, печелил старт от Световната купа – през 1980 г. в Ленгрис, Германия.

“Много е стабилизирал положението на тялото върху ските, не както преди 6-7 години. Виждам, че много е подобрил техниката. Той явно си овладя нервите и го съчета със спортната форма. Много добре е това за България. Знаете колко години нямахме човек, който да стартира втори манш. Тази форма, ако я поддържа нормално, не прави грешки, би трябвало да е винаги в десетката. Десети, седми, осми или пети… Това ще бъде голям успех”, заяви той пред bTV.

Попангелов коментира още, че слаломът в Шладминг е бил доста труден, а това си е проличало по карането на фаворитите. “Доста от най-големите изпитваха трудности в карането. Алберт успя да направи само една грешка, заради която загуби може би едно място. По мое виждане можеше да е пети, но пак е добре“, заяви той.
Следващото състезание за Попов е в Шамони през уикенда, където ще има два слалома.

Трябва да направи някакъв баланс между какво хората искат от него и какво той може, защото хората винаги очакват повече. Като застанеш горе, на старта, никой не може да ти помогне”, каза още Попангелов.
През сезона Алберт записа 6-то място в Шладминг и 16-та и 15-та позиция във Флахау.
“Той вече има базата, има техниката. Сега той усеща какво още му липсва в техниката, за да подобри скоростта”, оптимист е Попангелов.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

100лв БЕЗ ДЕПОЗИТ с промокод PB-0039
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 1200 евро
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
ДЖАКПОТ ОТ 25000лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments