> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Феновете са събрали 5 млн. лв. за Левски


0
0
322

Феновете са събрали 5 млн. лв. за Левски

Феновете на Левски са донесли близо 5 милиона лева прихода на клуба в периода февруари-ноември 2020 година, разкри членът на Надзорния съвет на “сините” Петър Ганев. Това се равнява на 66% от всички приходи на отбора за този период. Част от организирането на работата е дело на изпълнителния директор Павел Колев, който напуска.

Ганев направи финансова разбивка на изминалата година за “сините”, като подчерта ключовата роля, която са изиграли феновете със своята активност. “Общо приходите на ПФК Левски в периода февруари-ноември 2020 г. са 7,5 млн. лв., като 3,9 млн. лв.са директен принос на привържениците през абонаменти карти и билети, покупка на стоки и участие в кампанията за членските карти. Към тях следва да се добавят и над 1 млн. лв. от индивидуални дарения – основно за вноските към НАП. Общо привържениците са донесли близо 5 млн. лв. или 66% от приходите на клуба в тези 10 месеца. След юни 2020 г., тоест след предаването на акциите, участието на привържениците е основно на две вълни – кампания за абонаментните карти (578 хил. лв. само през юли и август) и кампания за членските карти (687 хил. лв. през октомври и ноември), както и през покупката на стоки (534 хил. лв. в периода юли-ноември)”, заявява Ганев в отчета си Ганев.
Иначе “сините” дължат над 10 млн. лв. на бившия собственик Васил Божков.

Той разкрива, че след оттеглянето именно на Божков и главния спонсор на тима в началото на миналата година, само от февруари до август са се натрупали 4,8 милиона лева текущи задължения за заплати и към други клубове, което е бил и най-големият проблем пред новото ръководство, тъй като именно тези задължения застрашават и лиценза на Левски, но те вече до голяма степен са изчистени. “Развитията през декември, в т.ч. постъпленията от новия генерален спонсор (STRABAG), както и постъпления по договора с Palms Bet и по трансфера на Станислав Иванов, позволиха на клуба да изчисти голяма част от „февруарските“ задължения в последните дни на 2020 г. Тепърва ще видим обобщената справка за приходите през декември, но те при всички случаи ще бъдат значителни – по груби сметки сравними с приходите на клуба от абонаменти и членски карти, продажба на стоки и билети през цялата 2020“, съобщава Ганев и допълва, че заплатите на футболистите от първия тим вече са напълно изчистени, както и голяма част от задълженията към школата и администрацията. Левски е изряден и към НАП, като редовно плаща месечната си вноска от 143 хиляди лева.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx