> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Левски дължи над 10 млн. лв. на Васил Божков


0
0
659

Левски дължи над 10 милиона лева на Васил Божков, който се укрива от правосъдието в Дубай. Бизнесменът не е отписал сумите, след като се раздели с мажоритарния пакет акции, прехвърляйки ги на Наско Сираков. Изпълнителният директор на “сините” Павел Колев, който хвърли оставка, призна за дълга, като новината разтревожи привържениците.
В последните седмици се спекулираше за точната сума, която е дължима към Божков, но вече стана ясно, че тя е огромна.

За момента тази сума не притеснява толкова настоящото ръководство на клуба, защото дължимите пари са с падеж 2023 година. Дотогава Божков може да ги опрости, но е вероятно и да не го направи. В България това е масова практика. Собствениците отпускат заеми на клубовете, за да могат да изплащат заплати и т.н.
Точно това се случи и на “Герена”. Преди година Васил Божков, назначеният за шеф на Левски Георги Попов и изпълнителният директор на “Национална лотария” Димитър Ганев, обявиха, че няма как всичките дадени заеми от фирмите им, да бъдат писани като дарение, тъй като това е против правилата на финансовия феърплей на УЕФА.
А статистиката говори, че именно Божков не е опростил някакви задължения през последната година в сравнение с предишните собственици. Спас Русев например, покри с лични средства 3 млн. лв. дълг към мобилна компания. А преди години Тодор Батков призна, че е изхарчил 40 млн. лв. собствени пари за клуба.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx