> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Тухел е уверен във възраждането на Челси


58 0

Томас Тухел вярва във възраждането на Челси. Германецът наистина преобразява “сините”, които се доближават до топ 4. Това стана след минималната победа в дербито с Тотнъм (1:0). Немецът заяви, че това е голяма победа за неговия тим – да мачка съперниците.

Трябва да се учим от всеки следващ мач. През първото полувреме тотално контролирахме мача и стояхме високо в половината на съперника. Може би през втората част загубихме увереност, защото загубихме контрол над топката. Но не загубихме вярата и структурата в играта си. Удържахме на напрежението”, започна Тухел.

Може би ни липсва инстинкт на убиец в предни позиции. Би било хубаво да използваме по-добре възможностите, които създаваме в наказателното поле на съперника. Като че ли ни трябва повече решителност. Но важното е, че постигнахме голяма победа като гост и аз съм щастлив от този факт. Не става дума за тактика, а за начина, по който проведохме мача и вярвахме в победата. Играчите се раздадоха на 100%, с пълна сила и интензивност. Не спряхме да вярваме и показахме кураж да пресираме високо. Това показва смелост, а само така се печелят победи”, допълни германецът.

Победата не е моя, а на играчите. Доволен съм от поведението им на терена. Имаме много добри футболисти и сплотен колектив, а за мен е удоволствие да бъда около тях. Подкрепата от ръководството също е значителна. Направих добро начало на кариерата ми в Челси, но не ми беше трудно, защото тук се чувствам като у дома си”, обобщи немецът.

В същото време колегата му Жозе Моуриньо се оплака от реферите за загубата. Португалецът смята, че играчите му са се представили на ниво, въпреки поражението.

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading