> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Олимпиадата в Токио ще се проведе на всяка цена


Олимпиадата в Токио ще се проведе на всяка цена

0
0
362

Отложената заради пандемията Олимпиада ще се проведе това лято „независимо от еволюцията на COVID-19“, разкри президентът на Токио 2020 Йоширо Мори, разсейвайки съмненията за провеждането на големия форум.

Организаторите, японското правителство и официалните лица на Игрите се опитват да спечелят подкрепа за Олимпийските игри независимо от повишения брой заразени в света, по-малко от шест месеца преди церемонията по откриване. Съмненията относно Олимпиадата се покачиха, след като няколко страни отново влязоха в локдауни, като големи части на Япония в момента са под извънредно положение, но Мори вдъхна увереност.

Със сигурност Игрите ще се проведат независимо от еволюцията на COVID-19. Трябва да спрем да обсъждаме дали ще проведем Олимпиадата или не, а да говорим за това как да я проведем. Нека помислим за нови вид на Олимпийските игри в този случай“, като той на среща на организаторите и членове от японската управляваща партия в Токио, цитиран от БГНЕС. Има вероятност Игрите да са без зрители, за да няма разпространение ка заразата.

Коментарите му идват, след като преди минути стана ясно, че премиерът на страната Йошихиде Суга удължава извънредното положение с един месец – което означава, че мярката ще продължи до 7 март в Токио и някои други части на държавата. Затегнатите рестрикции по границите след скока в броя на заразените вече доведе до отлагането на някои спортни събития, включително първото тестово събитие за Олимпиадата – квалификация за артистично плуване, която бе насрочена за март месец. Щафетното предаване на олимпийския огън трябва да стартира по план на 25 март.

В сряда организаторите се очаква да дадат допълнителни подробности за удължените контрамерки срещу коронавируса за Игрите, които бяха отложени с година миналия месец заради вируса. Общественото мнение в Япония обаче показа наскоро, че 80% от жителите подкрепят ново отлагане или отмяна на Токио 2020. Организаторите заявиха, че нито една от двете опции не е дискутирана, като допълниха, че са получили силна подкрепа от Международния олимпийски комитет (МОК) и атлетите по света.

Олимпийският министър Сейко Хашимото каза на срещата, че също е уверена в провеждането на Олимпиадата. „Успешното провеждане на Игрите в Токио ще демонстрира един обединен свят“, сподели бившата олимпийска състезателка, добавяйки че Олимпиадата ще донесе „надежди и мечти“ на света, и „ще изпрати послание, че Япония може да допринесе за разрешаването на проблеми, пред които е изправен светът“.

Япония все още не е одобрила ваксини срещу коронавирус, като не се очаква да започне ваксинация на местното население най-рано преди края на февруари.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments