> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Обсъждат Олимпиадата в Токио да е без зрители


Обсъждат Олимпиадата в Токио да е без зрители

0
0
298

Организационният комитет на Токио 2020 проучва варианта за провеждане на летните Олимпийски игри в столицата на Япония без присъствието на зрители заради ситуацията с коронавируса. Това заяви на пресконференция председателят на оргкомитета Йоширо Мори. Той каза, че принцип не искат да провеждат Игрите без зрители, но са длъжни да обсъдят и този вариант. Мори подчерта, че досега оргкомитетът не е получил от своите партньори нито едно възражение по повод провеждането на Игрите.

На 22 януари японската агенция “Киодо” съобщи, че правителството на Япония разглежда различни варианти в случай, че ситуацията с коронавируса в света не бъде овладяна напълно до лятото. Сред вариантите са сериозно ограничаване на броя на зрителите или провеждането на Олимпиадата без публик.

Томас Бах, председателят на МОК, също говори след видеосрещата на Изпълкома на олимпийските шефове. “Изцяло сме отдадени на идеята, че игрите ще са по план – каза Бах. – Домакините са подготвени отлично, съоръженията са напълно готови за Олимпиадата, обмислени са мерките за безопасност в условията на пандемия. Да, има гласове за отмяна на Игрите, но засега това са спекулации и влияят зле на спортистите. Към момента мога да ги уверя да се подготвят за 23 юли като дата на откриването”, допълни немецът.

Паралелно стана ясно, че боксът и вдигането на тежести продължават да са застрашени от изхвърляне от олимпийското семейство. Бах призна, че двата спорта не са постигнали реален напредък в преодоляването на кризата. Международната федерация по бокс все още има криза на управлението и скандали, заради което няма право да участва в олимпийския турнир в Токио. Възстановяването на статута на федерацията за Игрите в Париж 2024 изглежда несигурно, а Бах каза, че “все още сме силно загрижени от липсата на напредък по отношение на поисканите реформи по отношение на управлението и съдийството”.

Федерацията по вдигане на тежести може да загуби статута си през 2024 година, тъй като е разследвана по обвинения за прикриване на допинг случаи и корупция, както и преразглеждане на антидопинговите правила.
“Трябваше да отбележим, че Международната федерация иска да промени в правилата, които са в основата на одобрението от МОК за тяхната квалификационна система. Това е много обезпокоително и се случва без консултация с МОК. Очакваме ясно становище“, допълни Бах.

Снимка: olympic.org

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments