> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Новият треньор иска да помогне на Лудогорец


Новият треньор иска да помогне на Лудогорец

0
0
399

Валдас Дамбраускас говори пред сайта 15min.lt, разказвайки за преговорите между него, Горица и Лудогорец. Новият треньор на “орлите” заяви, че високите цели на българския шампион не го плашат, като желанието му е да помогне.
Дамбраускас беше избран от разградчани, които не успяха да се разберат с Мъри Стоилов.

“Никой не ми се е обаждал да ми каже, че ме е наблюдавал. Знам как работи Лудогорец. Когато играхме с Жалгирис срещу тях, те имаха тайни агенти, които бяха отседнали за две седмици във Вилнюс, наблюдавайки тайно нашите тренировки и мачове. Подобно на мен, когато играя срещу отбор в Европа или даден играч, следя изкъсо всичко. Когато се появява възможност, когато имаш нужда от този човек, тогава се свързваш. Не се съмнявам, че повечето големи клубове гледат повече от един треньор или играч. Това е просто обаждане, те винаги си приличат – интересувате ли се от нас, бихте ли приели? Винаги е интересно да се видиш на по-високо ниво, но първият отговор е – “Имам договор и в момента не можем да говорим нищо”. Първо трябва да получа разрешение от настоящия ми клуб за преговори и разговори”, призна треньорът.

Имаше изисквания от моя страна. Знам добре Лудогорец, какви са възможностите и играчите в състава. От моя страна, имам убеждението, че мога да помогна на този отбор, да играе по-добре и да спечели. Вярвам, че ще го направя. Целите са много високи. Спечелването на местното първенство не може да подлежи на въпрос, просто трябва да се направи. Следващата фаза са групите на Лига Европа. Мечтая да играя в Шампионската лига с този отбор. Искам да го правя всеки сезон. Целите ни съвпадат, което е чудесно. Лудогорец е най-добрият отбор в България”, заяви още литовецът.

Единственото съмнение беше, ако клубовете не се разберат. Благодаря на ХНК Горица, че ми помогнаха. Не се сещам за друго предизвикателство. Никога не съм си поставял ниски цели още от самото начало на кариерата ми. Когато бях асистент в Екранас, целта беше ясна – шампион и участие в Европа. После в Жалгирис, отборът никога не си поставяше друга цел. Целта дори беше – да спечелим всички мачове в литовското първенство. Когато пристигнах в ХНК Горица, отборът беше в средата на таблицата. Сега оставям тима на по-висока позиция. Високите цели и преследването им не са нови за мен. Свикнал съм да виждам отборите си на първото място или близо до него. Всяка друга цел е неприемлива за мен. Целите на Лудогорец не ме плашат. Мисля, че е привилегия да постигам високи цели под такъв голям натиск. Ако имате натиск и вървите напред, това е привилегия. Ще повторя, най-лошо е да играеш за нищо, да си в средата на таблицата и да мислиш, че ще загубиш”, каза той.

Познавам отбора добре чрез мачовете, които гледах. От времето, в което играхме с Жалгирис срещу тима, са останали много играчи. Следил съм всичко в последните три години, мисля че съм добре запознат. Разбира се, сигурен съм, че най-важна е директната комуникация. Трябва да се адаптираме едни с друг. Много е важна връзката между нас”, добави още той.

“Не се интересувам от социалните мрежи. Единствената оценката на работата са резултатите. Мисля, че съм доказвал това неведнъж е кариерата си. Ако си спомняме какво писаха феновете или футболните хора, когато дойдох в Жалгирис … Беше неочаквано, защото млад треньор без опит в такъв клуб и т.н. Трябва да го доказвам всеки път от началото до сега и не ме интересува. Разбирам хората, искащи доброто за своя отбор. Мога само да им кажа, че тяхната критика ми помага. Ще работя още по-сериозно, дори по-добре, ще дам всичко от себе си, за да могат тези хора да се гордеят със своя клуб и неговите постижения”, заяви Дамбраускас.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

100лв БЕЗ ДЕПОЗИТ с промокод PB-0039
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 1200 евро
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
ДЖАКПОТ ОТ 25000лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx