> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Лансират Йовов за шеф на Левски, Сираков не го иска


32 0

Христо Йовов е бил предложен за изпълнителен директор в Левски, но идеята е била отхвърлена от собственика Наско Сираков. Предложението е дошло на неотдавнашна среща, инициирана от някои популярни и влиятелни запалянковци на “сините”, които имат контакт както с Бижутера, така и с настоящия притежател на контролния пакет акции на клуба. Йовов не е бил на разговора, който се е състоял в присъствието на изпълнителния директор Павел Колев, съобщава “Тема спорт”.

Любопитното е, че Наско Сираков не е пожелал да работи с Йовов, а впоследствие Бижутера дал да се разбере, че също не храни добри чувства към настоящия собственик на клуба. Самият Йовов също беше притежател на голям пакет акции на Левски на хартия във времето между прехвърлянето на властта между Спас Русев и Васил Божков.

В момента се обсъжда вариант, при който настоящият изпълнителен директор Павел Колев, който подаде оставка, да продължи да действа на “Герена”, а работата му към УЕФА в началото да е дистанционно от София. Той очаква и първи наряди като делегат на мачовете от Шампионска лига на 16 февруари.

В същото време Левски продължава с опитите да продаде Найджъл Робърта. Това стана ясно, след като шведският Малмьо повиши офертата за звездата на “сините”. Първото предложение беше за 750 000 евро, което ръководството на “сините” отхвърли. Шведите вече дават 850 000 евро. На “Герена” обаче искат поне 1 милион евро и не е ясно дали подобрената оферта ще бъде приета.
Малмьо търси усилено нов нападател, след като продаде голмайстора си за миналия сезон Исак Телин в турския Касъмпаша. Другият им нападател е популярният Оле Тойвонен, който обаче скоро ще навърши 35 години.

А на “Герена” чакат днес нидерландския халф. Той ще изкара проби, а ако всичко е наред, дори може да запише игрови минути в утрешната контрола със Спортист Своге. Проверката е от 17.00 часа и ще бъде на стадион “Виваком Арена – Георги Аспарухов”. В спаринга ще бъде представен официално и отборът на “сините” за пролетния полусезон. Мачът обаче ще бъде открит единствено за медиите.

Снимка: levski.bg

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading