> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Кобрата си реди мач с Дилиън Уайт в САЩ


37 0

Кубрат Пулев се завръща на ринга през лятото. Българинът с реди мач с Дилиън Уайт, който ще е в Лас Вегас през юни или юли. Това разкри най-добрият ни боксьор в тежка категория на прибиране от Танзания, където миналата седмица брат му Тервел записа 16-а победа.

“С удоволствие бих излязъл на ринга срещу него, защото ще бъде интересен, силен мач. Очаквам следващият ми мач да бъде най-рано юни-юли, вероятно в Лас Вегас. Има имена, но аз казвам, когато има нещо конкретно, сигурно”, заяви Пулев. Така той ще бъде извън ринга около 7 месеца, след като в средата на декември беше нокаутиран от Антъни Джошуа в мача за световните титли.

Кобрата коментира и представянето на Тервел, който в Африка победи Викапита Мероро.
“Като бокс брат ми можеше да се представи доста по-добре. Това не беше максимумът му, но важното е, че успя да вземе победата категорично”, допълни Кобрата.

В Африка е доста различно от България, но пък интересно и доста екзотично място. Хората са много топли, отзивчиви, помагат. Искаха от нас да направим повече мачове, които да презентират страната им. Срещнах се с министрите на туризма и спорта, разменихме контакти, поканих ги у нас. Казах, че ще ги свържа с нашия спортен министър и с правителството. Въпреки че нямат такива големи имена в бокса, те използват всяко едно наше появяване, за да популяризират държавата.”

“Не ми дадоха да изляза от джипа, по време на сафарито в националния резерва “Серенгети”. Има си ред и той трябва да се спазва – лъвът не е за подценяване, дори да е заспал. Лъв с лъв не трябва да се сбива”, каза Кобрата с усмивка.

Съдията допусна мачът да се превърне в махленски, а противникът ми се опита да ме завлече в негови води и да има преимущество. Ние в течение на мача видяхме, че съдията няма да вземе мерки и започнахме да правим така, че противникът да се чувства некомфортно. Ударите по съперника ми започнаха да се натрупват и нормално беше прекратен двубоят. Едва ли пак ще имам такъв противник, който да ми нанася толкова много удари в тила. Това е една школовка и ще ми помогне да почерпя опит”, обяви Тервел.

Защо да не се бия пак в Африка? Видяхме нещо различно, което го няма на нито един друг континент. Това си беше супер различно изживяване и се справихме добре, нищо че бяхме в Африка срещу африканец. Беше важно да победим преди последния гонг, защото видяхте, че съдията не спазваше правилника. При такова положение не знаем как страничните съдии ще отсъдят мача, затова трябваше да приключим преди последния гонг”, допълни Малката Кобра.

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading