> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Тервел Пулев: Знаех, че няма да е лесно


0
0
341

Тервел Пулев изрази радостта си от победата над Викапита Мероро от Намибия в мача им в полутежка категория, който се проведе в Дар ес Салаам, Танзания. Българският боксьор доминираше тотално срещу своя съперник и го отказа в деветия рунд на двубоя, след като от ъгъла на намибиеца хвърлиха бялата кърпа.

“Победа! Знаех, че няма да е лесно, но 16-ата вече е тук! Време за кратка почивка и след това, отново на работа! Благодаря на всички българи за подкрепата, по всички краища на света! Обичам ви!”, написа във фейсбук Пулев след успеха.

Кубрат Пулев също коментира победата на своя брат. “Тервел взе това, за което бе дошъл в Африка! Важна победа пред погледа на толкова много българи в Танзания! Благодарим на всички, които бяха с нас!”, написа Кобрата.

Тервел Пулев се превърна в първия българин, който участва в професионален боксов мач в Африка. Все още не е ясно кога и къде ще се проведе следващия му мач, но не е изключено това да се случи отново в Африка.

Иначе това бе 16-та победа от 16 мача на професионалния ринг за Тервел, който през 2012 година спечели бронзов медал на Олимпийските игри в Лондон. 13 от тези срещи той е спечелил с нокаут. Преди този двубой по-малкият брат на Кубрат Пулев бе девети в ранглистата на Световната боксова асоциация (WBA), а успехът може да го изкачи още по-нагоре и да го доближи до голямата му мечта да се бие за световната титла. Преди двубоя неговият промоутър Ивайло Гоцев заяви, че целта на Пулев е мач за световната титла в полутежка категория през 2022 година.

За Викапита Мероро това бе 39-ти мач в професионалния бокс, като той регистрира десето поражение, а има и 29 победи. Загубата му беше и очаквана, защото самият Мероро беше с доста наедрял корем на ринга, което означава, че не е тренирал толкова.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments