> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Външното министерство плати за връщането на тялото на Скатов


Външното министерство плати за връщането на тялото на Скатов

0
0
230

Външното министерство ще плати за прибирането на тленните останки на алпиниста Атанас Скатов от Пакистан до Сливен. 42-годишният българин загина по време на зимна експедиция на връх К2 миналата седмица. С ангажимента се бил заел министър-председателят Бойко Борисов. Мария Илиева, която е мениджър на Скатов, проведе среща с Борисов, на която присъстваха още министърът на външните работи Екатерина Захариева и спортният министър Красен Кралев.

Изразявам съболезнования към семейството и близките на Атанас Скатов. Изказвам възхищение пред силата на духа му. Такава воля и подвиг няма да бъдат забравени“, отбеляза премиерът Бойко Борисов.
Илиева изрази благодарността си към Борисов за неговата ангажираност и оказаното съдействие, което към момента е получила от него и Захариева.

Последната информация гласи, че българският консул в Исламабад е получил всички необходими документи от МВР и МВнР на Пакистан за транспортирането на тялото на Скатов. Тъй като германската компания, която го е застраховала преди експедицията, все още отказва да изплати сумата по транспортирането, българското външно министерство извърши плащане, за да може тленните останки да бъдат върнати възможно най-бързо в България. Всеки ден престой в Исламабад води до допълнително оскъпяване.

Илиева информира Борисов как са преминали последните часове от живота на загиналия алпинист и заяви, че е невъзможно причината за смъртта му да е друга освен скъсано въже. Тя сподели, че е имало цял участък по пътя към върха, който не е бил обезопасен и се е наложило участниците в експедицията да направят въже с плат от дрехите си.
Заради слабата организация под върха живота си загубиха още трима души от експедицията на Скатов.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

100лв БЕЗ ДЕПОЗИТ с промокод PB-0039
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 1200 евро
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
ДЖАКПОТ ОТ 25000лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments