> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Ваксинират всички играчи в Серия А


Ваксинират всички играчи в Серия А

0
0
84

Всички футболисти в Серия А ще бъдат ваксинирани срещу коронавирус. Такава възможност обсъжда последните дни Медицинската комисия към Италианската футболна федерация. Идеята беше подкрепена и от Асоциацията на играчите. А по димите на члена на футболната централа Франческо Браконаро става ясно, че е въпрос на време.
“Ваксинирането на всички професионални играчи в Италия е възможност, която трябва да бъде обсъдена. След като това е въпрос с обществено значение, ще е безсмислено да бъдат ваксинирани едни, а други не. Съгласен съм с президента на Лигата Франческо Гирели, който е на мнение, че всички футболисти трябва задължително да бъдат ваксинирани. Като се има предвид през какво минахме последните 10 месеца – просто няма алтернатива. Все още не сме дискутирали този въпрос с Медицинската комисия, но смятам, че е добра идея играчите да бъдат ваксинирани”, заяви Браконаро.
Италия е сред най-пострадалите държави от пандемията. Засега футболното първенство там върви по график, но все още е без публика по стадионите.

До ваксинирането ще се стигне скоро, защото самите клубове изнемогват финансово. За по-малките проходите от билети са съществено финансово перо. За спиране, както e в Англия, пък въобще не се говори. На всичкото отгоре Италианската агенция по приходите е замразила 50%-ото облекчаване на данъците върху заплатите на чуждестранните футболисти в Серия А. Грандовете разчитаха на така наречения “Декрет на растежа”, за да успеят да си осигурят услугите на скъпоплатени играчи. Сега обаче той беше блокиран и за да бъде подновен, от правителството трябва да издадат нов декрет в това отношение, като все още не е ясно дали това въобще ще се случи. Разбира се, решението на данъчните е в най-голяма вреда за най-големите отбори. Ювентус плаща огромни заплати на Кристиано Роналдо, Матайс де Лихт, Адриен Рабио и Аарън Рамзи, Интер – на Ромелу Лукаку, Кристиан Ериксен и Ашраф Хакими, а Милан – на Златан Ибрахимович.

Споделете
0
0
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx
()
x