> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

България крачи към въвеждането на ВАР


0
0
264

Инспекцията на стадионите от efbet Лига за готовността им да работят със системата ВАР започва от началото на месец март, обяви мениджърът за технологията към Съдийската комисия на БФС Петър Петров. Проверката ще се състои между 4 и 8 март, като най-напред ще бъдат проверени стадионите в София, а след това и тези в останалите градове на страната. Според Петров, изискванията за въвеждането на ВАР не са толкова много, но основно е платформите, на които са поставени камерите, да бъдат на добра височина и да се вижда теренът в неговата цялост, както и от тъч-линиите да може да се прави перпендикуляр заради проверката за засада, тъй като ще се използва офсайд-технолоджи.

След като мине втората инспекция, от БФС ще се подаде дата за домакинските двубои на всеки отбор от 21, 22 и 23 кръг, за да бъдат лицензирани всички стадиони с подготовка за ВАР. Естествено е първо де се лицензират потенциалните участници в първата 6-ца.

“Ако някой стадион не е готов, ще го изчакаме. За отборите от втората осмица не е толкова фатално, че ще го лицензиране през месец май. Защото те де факто за новия шампионат трябва да бъдат готови до 15 юли. Дали има вариант някой отбор да домакинства на друг стадион, защото няма готовност за ВАР? В момента никой от отборите не е отказал да работи или да не изпълни предписанията. Но дали ще се стигне до такъв вариант, ще се знае около 20 март. Изискванията са самостоятелно електрозахранване на ВАР-вана, оптичен кабел от ВАР-вана до централната линия на игралното поле, където ще бъде монитора; табло за захранване на монитора и другото е вишките, на които са камерите”, заяви пред БТА той.

“Някои клубове като Царско село и Черно море, стадион “Oгоста” в Монтана трябва да вдигнат височината на платформите, докато вчера е направена проверка на Арда. Стадион “Арда Арена” е напълно готов за лицензирането. Вчера по време на срещата с Ботев Враца (3:2) се обадиха, за да проверим как се вижда от камерите. Мога да кажа, че се вижда прекрасно. Повечето стадиони, които имат високи трибуни, няма да имат проблем”, допълни Петър Петров.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments