> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Арда влезе в топ 3 след успех над Ботев Вр


0
0
397

Арда влезе в топ 3 efbet Лига. “Сините” от Кърджали събраха 35 точки и изместиха Локо Пд (34), след като излъгаха Ботев Враца с 3:2 в зрелище от 18-ия кръг. На “Арда Арена” момчетата на Николай Киров-Белия поведоха още в четвъртата минута с дежурния гол на Жуниньо, а след впоследствие Пламен Крумов (29) удвои. Малко след това Аласан Н’Диайе, който е големият антигерой за врачани, си изработи червен картон и усложни още повече ситуацията за гостите. Врачани съумяха да изравнят с голове на Даниел Генов (73) и Чавдар Ивайлов (81), но в края на срещата Спас Делев (35) донесе трите точки за домакините.

Ботев стартираха изключително зле в защита, което доведе до гола на Жуниньо, който успя да се възползва от грешката на Н’Диайе и след като открадна топката, с технично изпълнение я заби право в мрежата на Красимир Костов.
След попадението Арда заигра още по-добре и пренесе действието изцяло в противниковата половина. В 13-ата минута поредна грешка на Н’Диайе можеше да доведе до нов гол за “сините”, което наложи неговата позакъсняла реакция. С лекота момчетата на Белия достигнаха до второ попадение. Грешникът отново бе Н’Диайе, който първо изпуснаДелев и извърши нарушение в близост до наказателното поле, а след това, при последвалото центриране, защитникът тотално изпусна Крумов, който с глава удвои аванса на своя тим.

Второто полувреме стартира с нова възможност за домакините. Делев видя открилото се празно пространство и изненада с мощен удар, който мина на косъм от дясната греда на Костов и като по чудо не се превърна в трети гол. Кърджалийци се отпуснаха и сякаш приеха мача за спечелен, което логично доведе до гол в тяхната врата. В 73-ата минута врачани върнаха едно попадение чрез Генов. После играчите на Антони Здравков-Сухия изравниха чрез Ивайлов, който получи добър пас от Генов и с мощен удар с левия крак възстанови равенството. Но Арда имаше още резерви, материализирани именно от Делев. Влезлият от пейката младежки национал Иван Тилев проби по фланга и центрира към Делев, който матира Костов за 3:2. А в последната минута на продължението врачани получиха правото да изпълняват свободен удар. Генов преодоля стената, но стражът Иван Караджов се хвърли самоотвержено и по фантастичен начин спаси топката. Секунда след това реферът Димитър Димитров сложи точка на спорт в първия си мач в елита на българския футбол.

Снимка: fcarda.bg

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments