> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Братя Пулеви останаха потресени от условията за бокс в Танзания


0
0
371

Братята Кубрат и Тервел Пулеви останаха потресени от условията за бокс в Танзания. Двамата посетиха местени център в Дар ес Салаам, който е най-големият танзанийски град.
“Днес посетихме местна боксова зала в Дар ес Салаам, където условията бяха потресаващи за нашите представи. Но съвсем нормално за държава с 80% крайно бедни и оцеляващи с 3-4$ на ден хора. Затова занесохме боксови пособия, които да послужат на децата, трениращи бокс в района. Треньорът се оказа с доста сериозна визитка – олимпийски шампион от Мюнхен 1972 г. На въпрос към него “Какво ти даде държавата, когато спечели олимпийската титла?” той ни отговори без думи, а с жеста “ръкостискане”. Сега той е човекът, който създава млади шампиони в танзанийския град – ще го различите в бяло облекло с шапка на снимките.
За мен лично да видя пламъка в очите на тези хора, със страст за бокс и за успеха на ринга, а не за парите е дежа вю. За миг изникна паралел в съзнанието ми с времената, когато аз прохождах в бокса и началото на 90-те години в България.
Помня добре, тогава нямаше много възможности може би за повечето хора у нас, реденето на опашки с купони за храна в хранителните магазини, режим на тока и т.н.
Но също така насочен от моя баща към бокса, пламенно гледах боксовите турнири Странджа, кубинските боксови легенди на живо в София (зала Универсиада) , Олимпийските игри по телевизията и съм мечтаел някога да бъда там, на този ринг.”

“Днес гледайки малките деца, които посетихме се върнах в тези времена несъзнателно. Но оценявам пътя, който съм извървял дотук и знам какво ми е коствало, колко труд, пот, език на омразата, усилия, “преглъщане” на ситуации, сваляне на килограми, да те отритват шефове, защото не им правиш “мили очи”, а даже назоваваш истините пред медиите, да изтърпиш труден човек, който ти е треньор в продължение на години, контузии, интриги и лицемерие на “малки” хора, кръв, спаринги, аркади и много други, които даже съм забравил.
Но всичкото това с една единствена цел! Не за пари, а за мечтите, които искаш да сбъднеш, за успеха, като такъв в един не лек спорт и заради страстта, която неминуемо идва с първите спечелени детски състезания и мачове”, написа във фейсбук Тервел Пулев.

Братя Пулеви почти от седмица са в Танзания, където в петък по-малкият Тервел записа 16-та поредна победа на професионалния ринг, след като победи Викапита Мероро в мача им в полутежка категория, който се проведе в Дар ес Салаам. По-малкият от братята Пулеви доминираше тотално срещу своя съперник и го отказа в деветия рунд на двубоя, след като от ъгъла на шкембестия намибиец хвърлиха бялата кърпа.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

100лв БЕЗ ДЕПОЗИТ с промокод PB-0039
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 1200 евро
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
ДЖАКПОТ ОТ 25000лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments