> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Бербатов ще се бори за президентския пост на БФС


Бербатов ще се бори за президентския пост на БФС

0
0
401

Членът на настоящия Изпълком на Българския футболен съюз Петър Величков потвърди, че той и Димитър Бербатов обсъждат евентуалната си кандидатура за поемане на управлението на футболната централа. В последните месеци се появиха информации, че Величков ще бъде един от кандидатите за президент на БФС на следващия Конгрес, а зад него публично ще застане голмайстор №1 в историята българския национален отбор Димитър Бербатов.

“Това е по-широка тема. Доста може да се говори по нея. Имаше подобна информация в медиите. Това, което ще кажа, е, че не са спекулации. Не е спекулация, че с Димитър Бербатов говорим сериозно за футбол. Разсъждаваме, обменяме мнения. Имаме страшно много допирни точки и еднакви разбирания за това какво трябва да се направи. Не бива да се учудвате, ако и в бъдеще работим заедно в тази насока“, каза Величков пред dsport. Но на същото мнение не е Йордан Лечков, който оплю Митко, защото според легендата от САЩ 1994 благоевградчанинът няма управленски опит и капацитет.

Той коментира и казуса с това каква мандатност, ще има новото ръководство на БФС, ако то бъде избрано с извънреден Конгрес тази година, при положение, че в началото на следващата трябва да се проведе редовен такъв. “Сигурно е, че юристите трябва да се произнесат. Четейки устава нещата изглеждат доста простички и ясни. За хубаво или лошо уставът на БФС не е достатъчно подробен. Там е казано: „Конгрес освобождава президента и Изпълкома, конгрес избира президента и избира Изпълкома по предложение на президента. Мандатността е 4 години“. Никъде в устава няма третирания на теми или казуси за извънреден или редовен конгрес. Има конгрес. Дали е извънреден или не има ли избор на президент и Изпълком, то той е с 4-годишен мандат. В крайна сметка нека юристите да се произнесат. Ако се окаже, че евентуално ново ръководство само трябва да довърши мандата и ще трябва да се прави нов конгрес догодина, би било жалко да се организира два конгреса и да се харчат два пъти по половин милион лева“, каза още той.

До момента само двама души са изявили официално намерението си да се борят за президентския пост в БФС – президентът на Марица Пд Христо Христов и Христо Порточанов. Левски също ще издигне свой кандидат – адвокат Иво Ивков, който е син на легендата на “сините” Кирил Ивков. А настоящата власт ще издигне Емил Костадинов в опит да запази статуквото. Емо е дългогодишен вицепрезидент на БФС.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

100лв БЕЗ ДЕПОЗИТ с промокод PB-0039
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 1200 евро
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
ДЖАКПОТ ОТ 25000лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments