> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Алберт Попов се пуска в две дисциплини на Световното


48 0

Алберт Попов се впуска в борбата по пистите в Кортина Д`Ампецо с амбицията да постигне големи резултати и да зарадва всички фенове на белите спортове у нас. Най-добрият български скиор направи няколко изключителни старта през януари, записвайки пет последователни класирания в топ 30 на своята коронна дисциплина, слалом. Най-добрият резултат дойде на състезанието в австрийския зимен курорт Шладминг, където Попов завърши 6-ти, което беше изравнен личен рекорд за него в състезание за Световната купа. 23-годишния софиянец до последно се подготвяше на родна земя в Банско, като на една от последните пресконференции заяви, че неговото желание е да завоюва медал от шампионата на планетата в Италия.

Българинът ще кара в две дисциплини в Кортина Д`Ампецо, като освен в слалома, той реши да се пусне и в надпреварата в гигантския слалом. Любопитното е, че в тази дисциплина Алберт няма нито един старт през сезон 2020/21. За родния скиор това ще бъде четвърто участие на Световно първенство по ски-алпийски дисциплини след 2015, 2017 и 2019 година. Най-доброто му постижение е 27-то място в слалома от шампионата в Санкт Мориц, Швйцария, преди 4 години.

А след като миналата седмица беше посветена на скоростните дисциплини в Кортина, то в тази на дневен ред излиза техниката, тъй като най-добрите алпийци ще си оспорват отличията в дисциплините слалом, гигантски слалом и паралелен слалом.

Ето я и програмата на БНТ 3 за втората седмица от Световното първенство по ски-алпийски дисциплини:

18.02.2020
10.50 часа: Гигантски Слалом (жени) – I манш
14.20 часа: Гигантски Слалом (жени) – II манш

19.02.2020
10.50 часа: Гигантски Слалом (мъже) – I манш с участието на Алберт Попов
14.20 часа: Гигантски Слалом (мъже) – II манш

20.02.2020
10.50 часа: Слалом (жени) – I манш
14.20 часа: Слалом (жени) – II манш

21.02.2020
10.50 часа: Слалом (мъже) – I манш с участието на Алберт Попов
14.20 часа: Слалом (мъже) – II манш

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading