> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Зидан е напуснал Реал заради шефа Флорентино Перес


0
0
323

Зинедин Зидан е напуснал Реал Мадрид, след като се почувствал предаден от президента Флорентино Перес. Великият французин призна, че това е единствената причина, поради която напусна “Белия балет”.

“В продължение на двадесет години, от първия ден, в който стъпих в град Мадрид и облякох бялата фланелка, вие ми дадохте своята любов. Винаги съм чувствал, че има нещо много специално между нас. Имах голямата чест да бъда играч и треньор на най-великия клуб в историята, но преди всичко съм просто още един играч на Реал Мадрид. За всичко това, исках да ви напиша това писмо, за да се сбогувам с вас и да обясня решението си да напусна треньорския пост.

Когато през март 2019 година се съгласих да се върна като треньор на Реал Мадрид след пауза от около осем месеца, това беше, защото президентът Флорентино Перес ме покани, разбира се, но и защото всеки ден получавах съобщения от вас, че искате да се върна. Когато срещах всеки един от вас на улицата, чувствах подкрепата и желанието да се видя отново с екипа. Защото споделям ценностите на Мадридизма, този клуб, който принадлежи на своите членове, на своите фенове, на целия свят. Опитах се сам да предам тези ценности във всичко, което съм правил, опитах се да бъда пример. Прекарването на двадесет години в Мадрид беше най-красивото нещо, което ми се случи в живота и знам, че го дължа изключително на Флорентино Перес, който заложи на мен през 2001 година, който се бори за мен, за да ме накара да дойда, когато имаше определени хора, които бяха против. Казвам го от сърце, винаги ще съм благодарен на президента за това. Завинаги.

Сега реших да напусна и искам да обясня добре причините. Тръгвам си, но не скачам от лодката и не ми е писнало да тренирам. През май 2018 година напуснах, защото след две години и половина с толкова много победи и толкова много трофеи почувствах, че отборът се нуждае от нов курс, за да остане на върха. Днес нещата стоят по различен начин. Напускам, защото чувствам, че клубът вече не ми дава увереността, от която се нуждая, не ми предлага подкрепата да изградя нещо в средносрочен или дългосрочен план. Знам футболът и знам изискванията на клуб като Реал Мадрид, знам, че когато не спечелиш, трябва да си тръгнеш. Но тук е забравено едно много важно нещо, забравено бе какво съм изграждал ежедневно, какво съм допринесъл в отношенията с играчите, със 150-те души, които работят с и около отбора. Аз съм роден победител и бях тук, за да покорявам трофеи, но освен това са човешките същества, емоциите, живота и имам чувството, че тези неща не са оценени, че не е разбрано, че това също поддържа динамиката на един страхотен клуб. Дори в известен смисъл съм упрекван.

Искам да уважа това, което сме направили заедно. Бих искал през последните месеци отношенията ми с клуба и с президента да бяха малко по-различни от тези на другите треньори. Не съм искал привилегии, разбира се, че не, а малко повече памет. Днес животът на треньор на пейката на страхотен клуб е два сезона, не много повече. За да продължи по-дълго са от съществено значение човешките отношения. Те са много по-важни от парите, по-важни от славата, по-важни от всичко. Трябва да се грижиш за тях. Ето защо ме боли много, когато четох в пресата, след загуба, че ще ме изгонят, ако не спечелим следващия мач. Боли ме не само мен, но и целия отбор, защото тези съобщения умишлено изтекоха в медиите, създадоха негативно влияние върху състава, създадоха съмнения и недоразумения. Добре, че имах прекрасни момчета, които бяха до смъртта с мен. Когато нещата станаха грозни, те ме спасиха с големи победи. Защото те вярваха в мен и знаеха, че аз вярвам в тях. Разбира се, че не съм най-добрият треньор в света, но съм способен да дам силата и увереността, от които всеки има нужда в работата си, независимо дали е играч, член на треньорския щаб или който и да е служител. Знам от какво се нуждае всеки един от екипа. През тези двадесет години в Мадрид научих, че вие, феновете, искате да побеждаваме, разбира се, че го правихме, но преди всичко искате да дадем всичко от себе си, треньор, щаб, персонал и разбира се футболистите. И мога да ви уверя, че сме дали 100% от себе си за клуба.

Също така пиша това писмо, за да изпратя съобщение до журналистите. Направих стотици пресконференции и за съжаление говорихме много малко за футбола и знам, че и вие обичате футбола, че този спорт ни обединява. Въпреки това, без да се преструвам, че критикувам или ви давам уроци, бих искал въпросите не винаги да са насочени към противоречия, бих искал да бяхме говорили по-често за топката и преди всичко за играчите, които са и винаги ще бъдат най-важното нещо в тази игра. Да не забравяме футбола, нека се грижим за футбола.
Скъпи мадридисти, аз винаги ще бъда един от вас.
Напред Мадрид!
Зинедин Зидан”, написа в официалното си писмо Зизу.

Снимка: Реал

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments